Ingyen, korlátlan tárhely a Google Drive oktatási verziójában

Czipperer Dia - 2014. október 2.

A Google kiadta Drive tárhely-szolgáltatásának oktatási verzióját, a Drive for Educationt. A megoldás telejsen ingyenes a tanárok és diákok számára.

A Google bemutatta a Drive for Educationt, amely a Drive for Workot követi a sorban. A szolgáltatás korlátlan felhőtárhelyet kínál a felhasználóknak. Egy fáj maximális mérete azonban „csak” 5 terrabájtos lehet. 

Ben Schrom, a Google Apps for Education elnöke elmondta, hogy minden egyes feltöltött fájl titkosított, nemcsak a készüléktől a Google felé és az adatközpontok között, hanem a Google szerverein is. A megoldást úgy nevezete, hogy ez a 21. század ultra biztonságos, ingyenes iskolatáskája. 

A Google Apps for Education, vagyis az oktatási alkalmazások ingyenesek a nonprofit oktatási intézményeknek, mely tartalmazza többek között a Classroom eszközt, amellyel a tanárok oktatási anyagokat, feladatokat küldhetnek a diákoknak, és a nebulók visszajelzéseit is nyomon követhetik. A tanárok egyebek mellett új osztályokat hozhatnak létre, és manuálisan adhatnak hozzá diákokat. 

A rendszert tehát csak diákok és oktatók használhatják, és közülük is azok, akik Google Apps for Education felhasználói fiókkal rendelkeznek. A hagyományos Drive-val és a Work verzióval ellentétben a Google oktatási megoldásával ingyenes és hirdetésmentes szolgáltatást kínál.

 

Forrás: TheNextWeb.com; Kép: edudemic.com

Vissza