Kisebb kijelzője lenne az Apple órájának, mint gondoltuk?

Czipperer Dia - 2014. október 1.

Az Apple egy dizájnvideót mutatott be okosórájáról a napokban, melyen az Engadget szerint a figyelmes néző egy leheletnyi különbséget tapasztalhat. A zafír kijelző mérete kisebbnek tűnik, és a keret is jelentősen megnőtt.

Szeptember 9-én az új iPhone-ok mellett a vállalat első okosórájáról is lehullt a lepel. Igaz, a sajtó képviselői még csak egy prototípust láttak, amelynek végleges verziója csak jövőre kerül a boltok polcaira.

A múlt hónapban bemutatott iWatch, vagyis Apple Watch prototípustól azonban az Engadget technológiai portál szerint némileg eltér a vállalat friss dizájnvideójában pózoló okosóra. Nemcsak csökkent a kijelző mérete, hanem a keret is megnőtt.

Az oldal egy képet is közzétett, melyen látszik a különbség. Bár azt nem árulták el, hogy az eredetinek titulált prototípust ábrázoló kép melyik videóból származik, utánajártunk a dolognak.

 

Az Engadget által közzétett kép


Mi is egymás mellé tettünk az Apple Watch bemutató videójában, és egy, a mostaniban látható screenshotot. Mi nem tapasztaltunk különbséget a méreteket illetően. Bár találtunk egy termékfotót, ahol valóban úgy tűnik, keskenyebb kerettel ábrázolják az eszközt (lásd a piros keretben), közel sem biztos, hogy valóban így van.
 

Bal oldalon a szeptember 9-ei bemutató videó screenshotja, jobb oldalon pedig a dizájnvideóból egy képkocka látható

 

 

Igaz, a különbség – ha van egyáltalán – egyébként sem jelentős, ám ha mégis alakítanak rajta, akkor talán nem csak dizájnfronton csiszolgat az Apple az órán, hanem a korábban már terítékre került aksi élettartam is javulhat 2015-ig.

Íme az Apple Watch dizájnvideója:

 

 

 

Forrás: Engadget.com

Vissza