Mini periszkópra emlékeztető kamerát mutat be október 8-án a HTC

Farkas Norman - 2014. szeptember 26.

Úgy tűnik, hogy a HTC október 8-án megrendezendő bemutatójának főszereplője nem egy új szelfimobil lesz, hanem egy telefonról vezérelhető, mini periszkópra hasonlító képalkotó eszköz, mely a RECamera nevet viseli.

Már beszámoltunk a HTC által kiküldött sajtómeghívókról, amik egy október 8-i eseményre szólnak. Eddig úgy tudtuk, hogy egy új szelfimobillal készül a tajvani gyártó a bulira, de a nemrég kiszivárgott képek másra utalnak.

Nagyon úgy fest, hogy a HTC megelégelte az okostelefonos képalkotás korlátait és úgy döntött, készít egy önálló eszközt, amely kompakt, mégis kompromisszummentes fotózást tesz lehetővé. Ennek eredménye a RECamera névre keresztelt kütyü, ami sokban hasonlít a Sony QX sorozatú készülékeihez, melyeket mobiltelefonos kiegészítőkként ismerhettünk meg. Ha jól sejtjük, a jövevény támogatja a Zoe szolgáltatásait és a Sony QX kamerákhoz hasonlóan csatlakoztatható egy „gazdakészülékhez”, ami lehet egy androidos okostelefon vagy táblagép is.

 

 

A HTC újdonsága első ránézésre főként külsejében tér el a japán rivális termékeitől, hiszen úgy néz ki, mint egy mini, gyerekeknek szánt periszkóp. E kialakítás egyértelmű előnye a kényelmes fogás és a könnyű beállítás, viszont egyelőre sajnos csak remélni tudjuk, hogy az eszköz olyannyira ütős képeket és videókat képes készíteni, mint amennyire rendhagyó a formája.

 

 

A fenti képek a már üzemelő recamera.com oldalról származnak, ahol egy kis kedvcsináló videó fogadja a kíváncsi látogatókat (a videóban nem bukkan fel a HTC RECamera).

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Kulcsszavak: bemutató, kamera, HTC
Vissza