Dell Cast – az üzleti Chromecast

Czipperer Dia - 2014. szeptember 10.

A Dell bemutatta a Google Chromecastjához hasonló  új eszközét, mellyel a táblagép képernyőjét oszthatjuk meg nagyobb eszközökön, és úgy használhatjuk, mint egy asztali gépet. A Cast névre keresztelt megoldást a Dell Venue 8 táblagépihez készítette a vállalat.

Elsőre egy egyszerű sticknek tűnik a Dell újonnan bemutatott Cast megoldása, ám segítségével bárhol, vezetékek nélkül is kiterjeszthetjük a Venue 8 táblagépének kijelzőjét a TV-készülékre. Az Android felhasználói felület tehát TV-n is megjelenik, és egér, billentyűzet is csatlakoztatható hozzá, így a nagy megjelenítőn is vezérelhető az eszköz. A Cast támogatja a Full HD felbontással rendelkező megjelenítőket is.

Az eszközt a HDMI porthoz csatlakoztatva meg kell nyitni a Dell Cast alkalmazást a táblagépről. Aztán csatlakoztatni lehet az egeret és billentyűzetet a táblagéphez, a teljes asztali élmény érdekében.

Az eszköz egyik oldalán található a HDMI csatlakozó, a másik oldalon pedig az USB port az egér és a billentyűzet számára. A készülék oldalán egy micro-USB port csücsül a töltés miatt.

Az egeret és a klaviatúrát Bluetoothon keresztül is lehet csatlakoztatni, vagy a szórakozás módba kapcsolva egyszerűen az eszközön található videóinkat streamelhetjük a TV-re, bármiféle eszköz nélkül.

A Dell Cast 80 dollárba kerül, és már a Dell hivatalos oldalán megrendelhető.

 

Forrás: Androidcentral.com

Vissza