Gyorsabb NFC-képes nyomtatókkal rukkolt elő a Samsung

Kütyü Magazin - 2014. augusztus 29.

A Samsung bemutatta legújabb NFC-képes, színes lézernyomtatóit, melyeket kifejezetten a kis- és középvállalkozások részére fejlesztettek ki.

Az új színes lézernyomtatók olyan kulcsfontosságú tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az NFC technológia, a Samsung nyílt platformú XOA-Web funkciója, az ReCP (minőségjavító) technológia és a polimerizált toner. Az eredmény pedig magáért beszél: egyszerűbb mobil nyomtatás, professzionális színminőség és percenként 26 oldalas nyomtatási sebesség.

„A Samsung első NFC-képes nyomtatójának 2013-as sikerére alapozva, már az új ProXpress C2620/2670-es sorozat is alkalmazza az NFC technológiát, amelynek köszönhetően a felhasználók egyrészt jobb minőségű anyagokat kaphatnak kézhez, másrészt a mobilitással a munkavégzésük is egyszerűbbé válik. A Samsungnál folyamatosan fejlesztjük készülékeinket, célunk, hogy innovatív megoldásainkkal lépést tartsunk a fogyasztók változó igényeivel” – nyilatkozta David SW Song, a Samsung Electronics Stratégiai Marketing, Értékesítés és Nyomtatási Megoldások Osztályának rangidős alelnöke.

Könnyű és változatos felhasználási lehetőségek

Az NFC technológiának köszönhetően a felhasználók egyszerűen, okostelefonjukkal, táblagépükkel csatlakozhatnak a nyomtatókhoz, és egyetlen érintéssel elindíthatják a nyomtatást vagy szkennelést. Így nemcsak a mobil nyomtatás vált könnyebbé, de a manapság egyre nagyobb teret hódító trendnek – a személyes hordozható eszközök munkavégzésben történő használatának – is megfelelnek az új készülékek. Az NFC technológia ugyanakkor a Google Cloud Print funkciót (felhőalapú nyomtatás) is támogatja.

A ProXpress C2620/2670-et vizuális hibaelhárító funkcióval is ellátták, amely az IT adminisztrátorok ellenőrző és nyomtatási hibaelhárító munkáit hivatott elősegíteni. A nyomtató működési állapotáról és a probléma megoldásának folyamatáról rövid videoklipet küld az okostelefonra, azonosítja a meghibásodás pontos helyét, irányítja az elhárítás folyamatát, amit a felhasználó a nyomtató kijelzőjéhez érintett okostelefonjával tehet meg.

 

ProXpress C2670FW

 

A Samsung nyílt platformja, az XOA Web kompatibilis a C2620/2670-nel, és lehetővé teszi a hozzáférést harmadik féltől származó független szoftver-értékesítők megoldásaihoz is, a felhasználók így a saját igényeikhez igazíthatják készüléküket. Így például a Ringdale followMe megoldását alkalmazva a felhasználók munkaállomásukról, mobiltelefonjukról vagy táblagépükről küldhetnek dokumentumokat a nyomtatóra, a nyomtatás pedig bármely aktív nyomtatón megkezdődhet.

A hagyományos modelleken lévő kétsoros LCD kijelzőhöz képest az új készülékeken található széles 4,3 coll-os érintőképernyő a hatékonyságban is komoly szerepet játszik, ugyanakkor hozzáférést biztosít az előre feltelepített megoldásokhoz, valamint a felhasználói felületen elvégezhető műveletekhez.

Nagy teljesítmény

A ProXpress C2620/2670 sorozat egy A4-es C2620DW színes lézernyomtatóból, valamint egy A4-es C2670FW színes lézer multifunkciós nyomtatóból áll. A C2620DW kétoldalas (duplex) nyomtatásra, a C2670FW emellett szkennelésre, másolásra és faxolásra is alkalmas. Mindkét készülék percenként 26 színes vagy fekete-fehér oldal kinyomtatására képes.

A ProXpress C2620/2670 modelleket 533 MHz-es kétmagos processzorral szerelték fel, amely gondoskodik dokumentumok gyors feldolgozásáról. A készülékek ráadásul bármilyen papírtípusra képesek nyomtatni, függetlenül a papír felületi szerkezetétől, vastagságától, méretétől.

Kiváló színminőség

A színvilág legvalósághűbb visszaadása érdekében a ProXpress C2620/2670 készülékeket a Samsung ReCP technológiájával és polimerizált tonerrel is ellátták. Az ReCP (automatikus minőségjavító) technológia felel a kinyomtatott anyagok élességéért, az élénk színekért, a polimerizált toner pedig nemcsak a nyomtatás színminőségét növeli, hanem kerek részecskéinek köszönhetően fényes hatást is kölcsönöz a nyomatoknak. Arról nem is beszélve, hogy a hagyományos tonerekhez képest a polimerizált toner 35%-kal csökkenti a CO2 kibocsátást is.

 

ProXpress C2620DW

 

Költséghatékony megoldás

A Buyers Laboratory Inc. díját is elnyerő gazdaságos megoldás – a Samsung Easy Eco Driver – révén, a ProXpress C2620/2670 modellek használatával átlagosan 20%-kal kevesebb a nyomatok előállítási költsége. Az Easy Eco Driver automatikusan módosítja a betűtípust, a betűméretet és a képeket az eredeti dokumentum megváltoztatása nélkül, amely így összességében kisebb energiafogyasztást eredményez, köszönhetően a takarékos papír és toner felhasználásnak. Az energiahatékony működést a felhasználók már a nyomtatás folyamata alatt ellenőrizni tudják.

Ráadásul, a Samsung Instant Fusing System technológia alkalmazásával az energiafogyasztás és a költségek tovább csökkenhetőek a rövidebb felfűtési időnek és az 1,7 kW-os fogyasztásnak köszönhetően, mely a hasonló modellek tipikus áramfogyasztásához képest 35%-kal alacsonyabb értéket mutat.

 

 

Vissza