20 éves a világ első okostelefonjaként számon tartott Simon

Czipperer Dia - 2014. augusztus 26.

A napokban, augusztus 16-án ünnepelte 20 éves születésnapját az első okostelefon, mely az IBM műhelyében készült, és Simon nére keresztelték.

1994-ben augusztus 16-án került piaci forgalomba az első olyan mobiltelefon, melyet érintőképernyővel szereltek fel. A készülékkel e-mailt is lehetett küldeni, valamint faxot fogadni. Igaz, ez még jócskán elmaradt a ma ismert okostelefon kategóriától, ám jelentős előrelépés volt a hagyományos mobiltelefonokhoz képest. 

Az IBM és a BellSouth közös találmánya, a Simon először 1992-ben mutatkozott be. Az „Angler” kódnéven elhíresült készüléket az év őszén, a Las Vegas-i COMDEX eseményen ismerhette meg a nagyközönség, ám a vásárlóknak még két évet kellett várniuk arra, hogy piaci forgalomban is kapható legyen.
 

 

 


A telefon pályafutása nem volt hosszúéletű, csupán hat hónapig lehetett kereskedelmi forgalomban kapni. A Simon 899 dollárba került, és fél kilót nyomott. Mindössze az USA 15 államában forgalmazták. 

Charlotte Connelly, a Science Museum kurátora szerint a Simon egy fontos részét képezi a technológiai ipar történelmének.Ttény, hogy nem volt igazán sikeres, de az első eszköz volt a maga nemében. A Science Museum október 25-én nyíló  információs kor kiállításán a Simon is látható lesz.

 

 

Forrás: v3.co.uk; Képek: allmystery.de, thewindowsclub.com

Vissza