Három Red Dot "Best of the Best" díjat kapott az LG G3

Farkas Norman - 2014. augusztus 22.

A Communication Design (Kommunikációs formaterv) kategóriában az LG Electronics (LG) összesen kilencet vitt haza a Red Dot Awards díjaiból. Ezek közül három a legjobbaknak adott „Best of the Best” díj volt, amit az LG G3 okostelefon intelligens billentyűzete, a Knock Code nevű egyedi képernyőzár, valamint grafikus felhasználói felülete nyert el.

A nemzetközi szinten elismert Red Dot Awards díjait három kategóriában adják át: kommunikációs formaterv, termékformaterv és formatervezési koncepció. A Red Dot Awards az iF Design Award és az IDEA (International Design Excellence Award) mellett egyike a formatervezési iparág három legfontosabb versenyének — csak a kommunikációs formaterv kategóriában 49 országból 7096 jelölt pályázott legutóbb!

A most a Red Dot elismerésével díjazott  LG Smart Keyboard intelligens billentyűzet az LG G3 okostelefonon mutatkozott be, egy olyan készüléken, amelyet a "Simple is the New Smart" filozófia jegyében fejlesztettek ki. Az ezzel összhangban megalkotott Smart Keyboard révén akár 75 százalékkal is csökkenthető a beviteli hibák száma. A gépelési szokásokat elemző és a szóhasználat előrejelzésére képes adaptív szoftvernek köszönhetően a Smart Keyboard felgyorsítja és egyúttal végtelenül meg is könnyíti a gépelést.

A szintén díjnyertes Knock Code képernyőzár megalkotása azon fogyasztói visszajelzések alapján történt, amelyek szerint az okostelefonok meglévő biztonsági rendszereinek használata körülményes és időigényes. A Knock Code lehetővé teszi az LG okostelefonok tulajdonosai számára, hogy jelszó vagy egy kilenc pontból álló minta helyett személyre szabott érintések sorozatával, egyetlen egyszerű lépésben tudják bekapcsolni a kijelzőt és feloldani LG okostelefonjukat. A több mint 80 000 lehetséges érintéssorozatnak köszönhetően a Knock Code™ nem csak biztonságosabb, de kényelmesebb is.

A Red Dot elismerte az LG G3 felhasználói felületét is -- melyet az LG részben ezen felbuzdulva szélesebb körben is elérhetővé fog tenni. A teljesen az alapoktól újratervezett felület megjelenésében a pasztellszínekre és a vállalat ikonikus logójához igazodó, jellegzetes körkörös motívumokra épít.

Az LG hat további díjat is elnyert a kommunikációs formaterv kategóriában, közülük egyet a webOS Smart+ TV platformmal. Az új LG Smart TV-k egyszerű kezelőfelülete révén a felhasználók ez idáig nem tapasztalt könnyedséggel aknázhatják ki a készülékben rejlő lehetőségeket: a webOS-nek köszönhetően gyorsan és egyszerűen navigálhatnak a tévéműsor, valamint számos egyéb, a Smart TV-k által nyújtott szórakozási lehetőség között, legyen szó akár az okostévés alkalmazásokról, az alkalmazások által kínált fizetős vagy ingyenes videós tartalmakról (VoD), illetve a különböző csatlakoztatott eszközökön tárolt fájlokról. Az új menürendszer nemcsak a funckiók használatát teszi könnyebbé, hanem a televízió első beállítását is, amelyben a barátságos megjelenésű „Beanbird” animált figura nyújt segítséget.

 

 

 

 

Vissza