Több telefont, mint PC-t értékesít a Lenovo

Czipperer Dia - 2014. augusztus 14.

A kínai techóriás, a Lenovo egy új mérföldkövet jelentett be a vállalat életében. A világ vezető PC-gyártója első pénzügyi negyedévében több okostelefont értékesített, mint számítógépet.

Főként az anyaországban taroltak a Lenovo mobiljai. A vállalat az első pénzügyi negyedévben (június végéig) több mint 15,8 millió mobiltelefont adott el, melynek nagy részét Kínában értékesítették – körülbelül 13 millió készüléket. Ezzel szemben a PC-eladások kisebb mértékűek voltak: 14,5 millió darabot adtak el belőlük.

Mind a pénztárcabarát, mind pedig a csúcsmobilok is kelendőek. A vállalat zászlóshajó mobilja, a Vibe Z2 is nagyon kapós volt, bár a pontos eladásokat készülékenként nem közölték.

A Lenovo laptopok jelenleg a vállalat árbevételének 49%-át teszik ki, az asztali gépek pedig a bevételek 29%-át adják. A mobilkészülékek a bevételek csupán 15%-át jelentik. Mindez azért lehetséges, mert a mobilokat alacsonyabb árkategóriában forgalmazzák, mint a PC-ket.

A mobiltelefonok népszerűsége az éves adatokat tekintve is jól látszik, ugyanis 39%-os éves növekedési ütemmel számolhat a vállalat ezen a téren. A laptopok esetén csupán 12%, az asztali gépek tekintetében pedig 12,1%-os a növekedési ütem. Ám még így is a világ számítógéppiacának közel 20%-át a Lenovo gépek teszik ki.

A táblagépek tekintetében is egyre jobban muzsikál a kínai vállalat. Itt 67%-os az éves növekedési ütem. Ebben szegmensben is előkelő pozíciót foglal el a vállalat: világszinten az Apple és a Samsung után harmadik helyen áll a listán.

 

Forrás: Engadget.com

Vissza