iFixit: nem a javíthatóságáról lesz híres az Amazon Fire Phone

Czipperer Dia - 2014. július 29.

Ahogy minden fontosabb készüléket, az Amazon telefonját is szétkapja az iFixit csapat. Mint kiderült, nem túl könnyű szerelni: a 10-ből összesen 3 pontot szerzett.

Nem a legsiralmasabb a helyzet, de nem is a legjobb. Az Amazon Fire Phone egyes telefonoknál jobban szerelhető, hiszen voltak olyan készülékek (lásd például: Retina iPad Mini, HTC M8) melyeknek még ennél is kevesebb pontot sikerült begyűjteniük, de összességében nem muzsikál túl jól a mobil.

A szétszerelés dióhéjban

Semmilyen tömítés nem tartozik a kijelzőhöz, így könnyen eltávolítható a helyéről. Így elsőre akár úgy is tűnhet, könnyű szétszedni a telefont, de az összkép mást mutat.

Az Amazon nem igazán szeretné, hogy a felhasználók piszkálják vagy szétszedjék az eszközt, hiszen ahogy lekerül a hátsó burkolat, a beavatkozást jelző matricának köszönhetően rögtön észrevehető, hogy hozzányúltak a készülékhez.
 


Az egyes elemeket tekintve nagyon nehéz volt darabjaira szétszedni a mobilt, majd újra visszarakni mindent a helyére, hiszen kábelek és ragasztás akad bőven. Ám a 3D hardver még a bontócsapatot is lenyűgözte, hiszen egy az első olyan telefon a piacon, amely 4 kamerát használva képes a 3D-re. Ezeket azonban nehezen lehetett eltávolítani, mindegyiknek befellegzett.

Hiába tehát a high-end funkciók és felszereltség, bizony sokat fizethet a tulajdonos, ha javítani kell a telefont.

Mi írható a telefon javára, és melyek a hátulütői?

Mindenképpen pozitív, hogy a telefonon külső, nem védett csavarok vannak, melyeket könnyedén el lehet távolítani. Viszont a számos, belsejében található kábel (ha már idáig eljutottunk), a szétszerelést fárasztóvá teszi.


Ha a kijelzőt szeretnénk cserélni, akkor azzal is számolni kell, hogy ennek a négy cserekamerát is tartalmaznia kell, amely nem csak megnehezíti a javítást, hanem sokba is kerül.

A telefon mindezeken felül sajnos nem is moduláris felépítésű, így nehezen lehet az egyes részeket külön kezelni, hiszen kábelek és ragasztás nehezíti a munkát.

 

 

Forrás: iFixit, Slashgear.com

Kulcsszavak: Fire Phone, Amazon, iFixit
Vissza