Így működik a BlackBerry Passport hibrid billentyűzete [Videó]

Farkas Norman - 2014. július 22.

Megjelent egy videó a YouTube-on a BlackBerry ősszel piacra kerülő nagyágyújáról, amit Passport néven ismerünk. A felvétel többek között arra is választ ad, hogy miként működik a gigászi akkumulátorral felvértezett csúcsmodell hibrid (fizikai és egyben érintésérzékeny) QWERTY gombsora.

Szinte nem múlik el nap anélkül, hogy ne érkezne valami új hírmorzsa a BlackBerry ősszel megjelenő újdonságairól, melyek Classic, illetve Passport néven kerültek be igen gyorsan a köztudatba. A napokban az utóbbi modellről jöttek friss infók, egész pontosan a BlackBerry közzétett egy fotót a Passport hátoldaláról és elárulta, hogy 3450mAh kapacitású akkumulátor lapul a burkolat alatt, amely rekord kapacitású a phabletek/okostelefonok világában. Azt is megtudtuk, hogy a készüléken 4 mikrofont helyeztek el a lehető legjobb hangminőség érdekében – legyen szó akár videózásról, akár videocsevegésről vagy telefonhívásról. Ez még mindig nem minden, ugyanis egy arab oldal idejekorán górcső alá vehette az egyébként útlevél nagyságú (innen a neve is, ugye) mobilt, melynek működéséről nem voltak restek készíteni és közzétenni egy cirka 3 perces videót.

 

 

A felvételből kiderül, hogy a BlackBerry Passport nagyon ügyesen tudja forgatni a négyzet alakú, 1:1 képarányú kijelzőjének képét. A megjelenítő egyébként 4,5 colos átmérőjével és 1440 x 1440 képpontos felbontásával ugyancsak egyedülálló a kategóriában, ahogy a fent említett akkumulátor is. A képforgatós mutatvány után a hibrid, azaz érintésérzékeny, ugyanakkor fizikai gombokat felvonultató QWERTY gombsor trükkjeit mutatják meg az arab tesztelők; jól látható például, hogy böngészés során mennyire jól lehet navigálni, görgetni a billentyűzettel. Azt is láthatjuk a saját szemünnkel a videón, hogy a Passport fedélzetén a már virtuális hangos asszisztenst is tartalmazó BlackBerry OS 10.3 fut, aminek terjesztése várhatóan a csúcsmodell premierjével egyidőben veszi kezdetét a korábbi BlackBerry 10 alapú készülékekre.

Tekintve a sorra kiszivárgó infókat, azt gyanítjuk, hogy a Passport hamarosan hivatalosan a nagyközönség elé tárul teljes valójában. Ami a készülék megjelenését illeti, októberről beszélhetünk a korábbi hírekre támaszkodva. Árazásról még nem nagyon esett szó, de egy svéd webshop már szolgált némi iránymutatással mind a Passport, mind pedig a Classic várható árára vonatkozóan.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza