Az első hordható eszköz a Xiaomitól

Czipperer Dia - 2014. július 22.

A népszerű kínai gyártó, a Xiaomi is csatlakozik azok sorába, akik a hordható okoseszközök piacán próbálnak szerencsét. A vállalat bemutatta első okos karperecét, a Mi Bandet.

Mindössze 13 dollárért megvásárolható a Xiaomi okos karkötője, a Mi Band, melyet ma mutatott be a kínai gyártó. Az eszközt számos érzékelővel szerelték fel, melyekkel a felhasználók nyomon követhetik többek között a különféle egészségügyi mutatóikat, valamint ébresztőóraként is remekül funkcionál.

Az újdonságot a vállalat vezérigazgatója, Lei Jun jelentette be, aki azt is elmondta, hogy korábban is volt már hasonló próbálkozásuk, mindezidáig azonban sikeretelenül. Az eszköz azon tulajdonságait emelte ki elsősorban, melyek megkülönböztetik vetélytársaitól, például az üzemideje. A Mi Band ugyanis egyetlen töltéssel akár 30 napig is bírja a strapát.

A karperec ezen felül vízálló is (IP67 szabvány), és képes arra, hogy feloldja a telefont, amely jelentősen megkönnyíti a felhasználók dolgát. A többféle színben kapható eszköz ráadásul olcsó is, mindössze 13 dollárba kerül.
 


Lei Jun a jövőbeli tervekről is beszélt, melyek között szerepel az is, hogy a Mi Band továbbfejlesztésével kulcsként, távirányítóként is funkcionálhat majd. Akár arra is képes lesz, hogy otthonunk ajtaját nyithatjuk ki vele, és segítségével különféle intelligens készülékeket is kapcsoljunk be.

Egyelőre azonban még azt sem tudni, mikor kerül nemzetközi forgalomba a karperec.

 

 

Forrás: TheNextWeb.com

Vissza