Megjelent Cortana videós használati utasítása

Farkas Norman - 2014. július 18.

A Microsoft közzétette Cortana videóba foglalat kézikönyvét, mely számos példát mutat be a Windows Phone 8.1-ben debütált virtuális asszisztens gyakorlati használatára vonatkozóan.

A Windows Phone 8.1 számos újdonsága közül sokan a Cortana névre hallgató hangos személyi asszisztenst tartják a legérdekesebbnek és leghasznosabbnak, nem véletlenül. A virtuális segítőtárs ugyanis mindig a rendelkezésünkre áll, hogy egyszerűbbé tegye mindennapjainkat, például bármit felkutat a neten, emlékeztetőt és üzenetet ír, beszélget velünk, illetve friss hírekkel szolgál az általunk érdekesnek talált témákban, hogy naprakészek lehessünk. A Microsoft egy nagyon izgalmas funkciót is becsempészett Cortana tudástárába: a szoftver képes – nyilván a neten rendelkezésre álló információk alapján – jóslatokat tenni. E képességét próbára is tették az idei labdarúgó világbajnokság alkalmával, és igen jól vizsgázott, hiszen 16 meccsből 15 végeredményét helyesen tippelte meg. Ez azt jelenti, hogy igen nagyot kaszálhattunk volna VB-n, ha Cortana véleményére támaszkodva fogadásokat teszünk, de már késő emiatt bánkódni.

Ha a fenti sorok, vagy már a korábbi infók alapján felcsigázott a Microsoft virtuális segítője, akkor van egy jó hírünk: most közelebbről is megismerheted működését egy rövid videón keresztül, amit maga a szoftveróriás tett közzé. Lényegében egy oktatóvideóról van szó, amely néhány példán keresztül végigkalauzol Cortana képességein, illetve megmutatja, hogyan érdemes használni a programot. Sajnos egy rossz hírünk is van, Cortana ugyanis első körben csak az Egyesült Államokban lesz elérhető a Windows Phone 8.1 frissítés részeként, aminek terjesztése jelenleg is folyamatban van. Várhatóan a későbbiekben, egyéb régiókban is használhatjuk majd a sokoldalú asszisztenst, addig is be kell érnünk a Windows Phone 8.1 egyéb újításaival, a Tippmixben pedig egyelőre a saját ismeretinkre, no meg a szerencsére támaszkodhatunk.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza