Ingyenes RAW képfeldolgozó és -szerkesztő szoftver a Nikontól – Capture NX-D

Kütyü Magazin - 2014. július 16.

A Nikon bejelentette, hogy forgalomba hozza a Capture NX-D nevű, RAW formátumú képekhez szánt új feldolgozó és szerkesztő szoftverének hivatalos verzióját. A Capture NX-D mától ingyenesen letölthető.

A Capture NX-D mostantól a Nikon D810 D-SLR fényképezőgéppel rögzített RAW képeket is kezelni tudja. Ezenkívül helyet kapott benne a Picture Control Utility 2 segédprogram is, amely megkönnyíti az egyéni Picture Control megoldások elkészítését. Ez az alkalmazás a Capture NX-D-ből indítható, lehetővé téve a két alkalmazás összehangolt működését a Nikon D810 és a korábbi Nikon fényképezőgépek által készített képek feldolgozására és szerkesztésére.

A Nikon számos megkeresésre reagálva továbbfejlesztette a szoftvert, aminek köszönhetően javult a képfeldolgozás és a szoftver működése. Ennek részeként automatikus retusáló ecsettel is bővült a program. Ezenkívül a Nikon további fejlesztéseket fog végrehajtani, új funkciókkal gazdagítva az alkalmazást, és biztosítva a kompatibilitást a jövőbeni fényképezőgépekkel.

 

 

Elsődleges funkciók

- Natív feldolgozású RAW képek feldolgozására tervezték, ami által a legjobb minőség érhető el a Nikon fényképezőgépekkel
- Támogatja a JPEG és a TIFF képek egyszerű szerkesztését
- Nagy monitoron és több monitoron könnyen használható lebegő paletták
- ŸKülönféle megjelenítési módok: több kép összehasonlítása, a szerkesztés előtti és utáni képek összevetése
- Kiegészítő fájlformátum bevezetése, amely külön fájlba rögzíti és menti a szerkesztési információkat

 

 

Kulcsszavak: képfeldolgozás, Nikon
Vissza