Windows Phone 8.1 mobil és viselhető kütyük a Lenovo műhelyéből?

Farkas Norman - 2014. május 26.

Német források szerint a Lenovo már az év második felében piacra dobja első Windows Phone 8.1 rendszerű okostelefonját. A kínai gyártó emellett néhány viselhető eszközzel is bővíti majd portfólióját.

Úgy tűnik, a Motorola mobil részlegének felvásárlása csak egy lépés a sok a közül a Lenovo nagyratörő tervinek megvalósításához. A friss hírek szerint a kínai cég a Microsoft mobil platformján is képviseltetni szeretné magát, plusz néhány viselhető okoseszközzel is piacra kíván lépni a közeljövőben.

A német Mobile Geeks weboldal Liu Jun, a Lenovo Mobile Business Group elnökének szavaira hivatkozva azt állítja, hogy 2014 második felében debütálhat a Lenovo első Windows Phone 8.1 rendszerű készüléke, amely valószínűleg egy okostelefon lesz, de az is elképzelhető, hogy egy táblagépről van szó. Többek szerint a cég egy a Vibe Z-hez hasonló csúcsmobilt indít majd útjára a csempés platformon, ez az eszmefuttatás inspirálta az alábbi képet, amin az említett mobil sajtófotóját windowsosra alakították. Az idő majd választ ad a nyitott kérdésekre, csak türelmesnek kell lennünk.

 

 

A hírnek ezzel nincs vége, ugyanis Jun a viselhető eszközökről is mondott néhány szót ugyanabban az interjúban, amiben a cég első WP mobiljáról beszélt. Állítása szerint az első Lenovo márkájú hordható okoseszközök ez év végén, vagy 2015 elején jelenhetnek meg. Mivel a Motorola mögött is a Lenovo áll, és tudjuk, hogy Moto 360 okos karóra hamarosan megjelenik, arra következtethetünk, hogy a vállalat egy másik, hasonló kütyüvel is készül, amit a saját színeiben küld hódító útjára.

Kíváncsian várjuk a részleteket a jövevényekről, hiszen már az a kevés infó is nagy izgalmakkal kecsegtet, amit eddig megtudtunk róluk.

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza