BlackBerry Z3 – olcsóbb lesz a vártnál?

Farkas Norman - 2014. április 18.

A friss hírek szerint a BlackBerry hamarosan megjelenő belépőszintű okostelefonja, a Z3 még a beharangozott 200 dollárnál is jóval kevesebbe kerül majd. A mobil emiatt rendkívüli népszerűségre tehet szert, ami révén jelentős mértékben növekedhet a BB10 platform piaci jelenléte.

Talán már ebben a hónapban, de május elején már biztosan elérhető lesz a piacon a kanadai gyártó Mobile World Congressen bemutatott okostelefonja, a BlackBerry Z3. A belépőszintű, azaz alsó-középkategóriás készülék korrekt tudásával, a BlackBerry 10 rendszer előnyeivel, elegáns dizájnjával és végül, de nem utolsó sorban 200 dollárosra jósolt árával hívta fel magára a közönség figyelmét. Most egy igazi örömhír érkezett a jövevénnyel kapcsolatban: a BerryFlow információ szerint a Z3 ára jóval alacsonyabb lesz a vártnál, és inkább a 100 dollárhoz húz majd, s nem az említett 200-hoz.

Ha ez igaz, akkor semmi kétségünk nem lehet afelől, hogy BlackBerry mindent megtesz – még a készülék árréséről is lemond – azért, hogy a BB10 platform minél szélesebb körben elterjedjen. Erre a húzásra pedig nagy szükség van, hiszen a többség még mindig előítéleteket táplál a márka iránt (pl. drága, fél lábbal a sírban van, nehezen használható stb.), miközben még ki sem próbálták a roppant könnyen kezelhető és gyors BlackBerry 10 rendszert.

Ha a BlackBerry Z3 valóban 100 dollár körüli (ez cirka 23 000 forint) árcédulával landol a piacon, az egyik, ha nem a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező telefonnak számít majd és olyan konkurenseket gyűrhet le a felhasználók kegyeiért vívott harcban, mint például a szintén középkategóriás Nokia Lumia 625.

 



 

Vissza