Májusban debütál a HTC M8 mini

Farkas Norman - 2014. április 1.

Már a jövő hónapban debütálhat a HTC idei csúcsmodelljének kompaktabb kiadása, mellyel szintén a felsőkategóriát célozza meg a tajvani gyártó. Az M8 mini nem lesz annyira „mini, mint ahogy neve sugallja, hiszen a mobil előlapját egy 4,5 colos kijelző uralja majd.

A legfrissebb hírek szerint májusban mutatkozhat be az egy hete bemutatott HTC One M8 kisebb méretű és némileg visszafogottabb tudású változata.

Egyelőre annyit lehet tudni a készülékről, hogy dizájnja és anyaghasználata többnyire megegyezik majd a sima M8-éval, előlapján egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőkijelző feszít, hátoldalára pedig kettő helyett egy kamera kerül.

Tekintve, hogy a One M8 mini megjelenítőjének átmérője csupán fél hüvelykkel rövidebb, mint a testvérében található panelé, méret tekintetében sem mutat majd jelentős változást az újdonság. A két modell közti legnagyobb eltérést az árcédula jelentheti – a mini verzió biztosan olcsóbb lesz a 650 eurós One M8-ál.

Úgy tűnik, a HTC tanult tavalyi hibájából, s idén kicsit előrébb tudta hozni az új készülékek premierjét. Olyannyira felpörögtek a tajvaniak, hogy még legnagyobb riválisukat, a Samsungot is leelőzték, aki velük ellentétben nem dobta piacra nagyágyúját (a Galaxy S5-öt) rögtön a bemutatása után, s még szinte semmit nem tudni a mobil kompakt kiadásáról.

 

HTC One M8

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza