HeadWatch – okos karóra, amely Bluetooth füles is egyben

Farkas Norman - 2014. március 12.

Az Indiegogo új sztárja a HeadWatch nevű okos karóra, amely azon felül, hogy hozza az oly népszerű okosóráktól elvártakat, kialakítása révén a fülünkhöz (is) rögzíthető, így Bluetooth hedasetként is megállja a helyét. Felmerül azonban a kérdés, hogy mennyire nevetségesen nézünk ki egy fülünkre akasztott kijelzővel.

Egy újabb innovatív kütyü jelent meg az Indiegogo oldalán, mely a közösség támogatásával gyorsan piacra is kerülhet. A HeadWatch névre hallgató készülék lényegében egy okos karóra, amelyet egy kihajtható kapoccsal vérteztek fel, amivel a fülünkhöz rögzíthetjük annak érdekében, hogy Bluetooth headsetként használjuk. Bizony, ezt a funkciót is becsempézték a készülékbe, ami nagyon jól hangzik, ám a gyakorlatban kissé furcsán mutat a fülön hordott kijelző.

 

 

Ezt az egyedi funkciót leszámítva a HeadWatch hozza azt a tudást, amit egy okos karórától elvárunk: értesítések megjelenítésére, hívások kezelésére és hasonló, egyszerű és hasznos műveletekre is alkalmas. A készülék egy nyílt platformra alapul, azaz a megfelelő eszközkészlet segítségével folyamatosan készíthetnek hozzá alkalmazásokat a fejlesztők – ezzel kiterjesztve a funkcionalitását.

Ahhoz, hogy a HeadWatch projekt megvalósulhasson, a feltalálók 300 ezer dollárnyi támogatást várnak a közösségtől. Ha összejön ez az összeg, a tervek szerint a sokoldalú, innovatív és kialakítása miatt kissé elgondolkodtató eszköz sorozatgyártása 2015 januárjában veszi kezdetét.

 

Headwatch: Smartwatch technology, headset design from HeadWatch on Vimeo.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza