Leáll a HTC Watch, jöhet a tajvani okos karóra

Farkas Norman - 2014. március 3.

A tajvani gyártó nemrég arról értesítette a HTC Watch filmáruház használóit, hogy március végén megszűnteti a szolgáltatást. Rögvest felmerül a kérdés, hogy az alacsony forgalom, vagy egy új HTC okos karóra érkezése miatt kell hirtelen búcsút vennünk a Watch-tól.

Mivel a Mobile World Congressen több neves gyártó is előrukkolt saját viselhető kütyüivel (pl.: Samsung, Sony, Huawei), nem meglepő, hogy a HTC is meg szeretné mutatni, ő milyen okos karórát szán a felhasználók csuklójára. A trendi tajvani cucc azonban nem érkezhet az oly beszédes „HTC Watch” néven, hiszen már van a cégnek egy ilyen néven futó, filmáruházként működő szolgáltatása.

Úgy tűnik, a Watch megléte nem sarkallta heves névvadászatra a céget: az óra jön és Watch lesz a neve, a filmáruház pedig lehúzza a rolót. E döntésről árulkodik az az e-mail is, amit a HTC nemrég kiküldött a HTC Watch szolgáltatás használóinak. A levél szerint március 31-ig működik, de aztán megszűnik a komplett videotéka és áruház, s vele együtt eltűnnek a felhasználók megvásárolt filmjeit tartalmazó gyűjtemények is. Éppen ezért az érintetteknek erősen ajánlott minden begyűjtött filmjüket lementeni a HTC-jükre, mielőtt eltűnik a süllyesztőben.

Mi nem igazán vesszük rossz hírnek a HTC Watch eltűnését, s nem csak azért, mert Magyarországon nem elérhető a szolgáltatás, hanem azért is, mert már épp ideje, hogy a HTC belépjen az okosórák és egyéb viselhető készülékek piacára.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza