Hírek 15 másodpercben a BBC Instagram csatornáján

Farkas Norman - 2014. január 21.

A fiatalokat szeretné elérni új, Instagramon indított csatornájával a BBC News, amelyen napi három 15 másodperces hírösszefoglalót tesz közzé.

Nemrég indult útjára a BBC News videós Instagram csatornája, amely napról napra 3 új kisvideóval gazdagodik. Ezek a 15 másodperces, Instafax nevű hírösszefoglalók a gyors, de mégis színes tájékozódás eszközei, amelyekre főként a fiatalok lehetnek fogékonyak.

Az Instafax megjelenések ötletét az adta, hogy decemberben többen követték a híreket az Egyesült Királyságban mobil készülékekről a BBC iPayeren keresztül, mint PC-n, s ez rádöbbentette a hírcsatornát, hogy bizony változtak a hírfogyasztási szokások, melyekhez okos dolog lenne alkalmazkodni. Nemcsak ebben segíthet az Instagramon indított csatorna, hanem egyszerre szolgálhat egy új célközönség elérésére is.

A szolgáltatás próbaidőszaka február közepéig tart, s ha beválik, folytatják. Egyébként több mint valószínű, hogy az Instafaxokból építkező csatorna hosszú életű lesz, a 8400 követő mellett erre utal a hasonló rövid összefoglalókat alkalmazó NowThis News töretlen sikere is.

 

Sorakoznak+a+mini+h%C3%ADr%C3%B6sszefoglal%C3%B3k+a+BBC+News+Instagram+fi%C3%B3kj%C3%A1ban

 

 

[Forrás: The Guardian]

Vissza