Bluetooth és NFC-képes hangszóró a Sharptól

Kütyü Magazin - 2013. október 21.

A Sharp a közelmúltban bővítette audiótermék-portfólióját egy érdekes dizájnnal rendelkező, új Bluetooth-szal és NFC technológiával működő hangszóró rendszerrel. A készüléket űrkorszakot idéző alakja és a leválasztott hangszóró egyedi hangzása teszi különlegessé.

Az új Bluetooth-szal működő hangszóró rendszer, a GX-BT7 tökéletesen illeszkedik napjaink mobil eszközeihez – táblagépekhez, okostelefonokhoz vagy akár laptopokhoz. Nem kell többet a sok-sok kábellel foglalkozni, mert a Bluetooth technológia lehetővé teszi, hogy a hangszóró vezetékek nélkül játsszon le zenéket. A készülék virtuálisan kompatibilis minden multimédia rendszerrel, így a más eszközökkel történő szinkronizálás nem jelenthet problémát.

A Sharp új hangszóró rendszerében egy újszerű technológiai megoldás, az NFC technológia (near field communication, azaz érintés nélküli technológia) is megtalálható. A készülékhez mellékelt úgynevezett NFC ’tag’-eknek vagy címkéknek köszönhetően a jövőben nem kell órákat tölteni a rendszer szinkronizálásával. Az NFC címkéket a hangszóró 10 méteres körzetében bárhol el lehet helyezni a szobában. Így a piacon megtalálható számos más termékkel ellentétben nem kell megközelíteni a készüléket a jelforrás csatlakoztatásához. Egyszerűen a legközelebbi címke közelébe kell helyezni az okostelefont vagy a táblagépet.

A GX-BT7 bluetoothos hangszóró rendszer támogatja az Android Open-Accessory protokollt is. Ha a felhasználó egy Android rendszerű eszközt csatlakoztat USB-n keresztül a rendszerhez, a készülék képes hagyományos módon működni. A YouTube-hoz hasonló oldalak használata, a filmnézés, a játék vagy az online zenehallgatás semmilyen módon nincs korlátozva, mivel a hangszóró nem csak az MP3 és WMA formátumokat támogatja, hanem képes átalakítani a digitális jelet is PCM jellé.

A hangszóró kompatibilis minden Apple készülékkel (egészen iPhone 4S-ig) és a szabványos USB tárolóeszközökkel is. Ha ilyen eszközöket csatlakoztat a Sharp új audio rendszeréhez, a készülék ezeket fel is tölti.

A Sharp új hangszóró rendszere egyedi formatervezésű. A készülék hengeralakját és egész stílusát a legújabb trendeket szem előtt tartva alakították ki. A LED diódákkal díszített készülék fényei a zene ütemére lüktetnek. A rendszer egy elektromos meghajtású mechanizmus segítségével képes a hangszórókat kitolni, még tisztább hangzást biztosítva ezáltal. A hangszórómozgató funkció tökéletesen illik a GX-BT7 űrkorszakot idéző dizájnjához, amit minden bizonnyal az összes Csillagok háborúja rajongó értékelni fog.

 

A GX -BT7 fő funkciói: 

  • Vezeték nélküli bluetoothos hangszóró rendszer
  • Teljes kompatibilitás az Apple eszközökkel IAP és USB porton keresztül
  • Mobil rendszer eredeti hangzással
  • A zene ritmusával összehangolt kék LED világítás
  • Összteljesítmény: 20W
  • Tartozék két darab NFC címke és egy iPad állvány
  • Alacsony energiafogyasztás – készenléti módban csak 0,4 watt

A készülék ára 49 900 forint.

 

Vissza