Hordható okostelefon-védelem [Videó]

Czipperer Dia - 2013. március 1.

Számtalan módszer áll rendelkezésünkre, hogy adatainkat védjük. Most egy újalternatívát mutatunk be, amelyet a PassBan ismertetett San Franciscóban.

A sokféle – a Kütyün is bemutatott - módszer közül számomra azok maradtak meg leginkább, amelyek nem a hagyományos jelszavas védelemre alapulnak, hanem például a szemet vagy ujjlenyomatunkat kell használnunk.

A PassBan módszere is a hitelesítés elvére épül, méghozzá, úgy, hogy egy alkalmazás segítségével beállítjuk a megfelelő védelmet az adott programra, majd amikor meg akarjuk nyitni, csuklónkat kell megfelelően mozgatni, amelyen egy óraszerű szerkezet található.

Mivel a legtöbb alkalmazásból nem lépünk ki, adataink is nagyobb veszélynek vannak kitéve. Az újonnan bemutatott karszalag segít nekünk abban, hogy nem kell kilépnünk az alkalmazásból, mégis védelemmel látja el.

Vannak kétkedők is, például Dan Wagner a Berkeley Egyetem professzora, aki szerint semmilyen egyedit és újat nem kínál ez a technológia, és az emberek többsége még egyszerű jelszavakkal sem védi telefonját. Sokan gondolják úgy, attól, hogy levédik az adatokat, még ugyanúgy el tudják lopni a telefont, letörölni róla mindent és eladni.

Ennek ellenére az adathalászokkal szembeni védelem egyik jó alternatívájának tűnik, amely a tervek szerint néhány héten belül elérhető lesz, és kevesebb, mint 20 dollárért kerül majd forgalomba.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza