A Verbatim bemutatta a leggyorsabb SD kártyát, akár 64 gigabájtos kapacitással

forrás Prim Online - 2012. augusztus 23.

A nagy teljesítményű SD kártyák iránti egyre növekvő igényre reagálva a Verbatim bemutatta új UHS-I specifikációval rendelkező SDHC és SDXC memóriakártyáit. Ez a jelenleg elérhető legnagyobb sebességű memóriakártya kategória, adatátviteli sebességük akár a másodpercenkénti 104 megabájtot is elérheti. Az UHS-I SDHC és SDXC memóriakártyák tökéletesen alkalmasak, hogy segítségükkel HD minőségű videókat és digitális fényképeket rögzítsünk, tároljunk, és hordozzunk.

Az SD Association által felállított szabványoknak megfelelve a Verbatim UHS-I SDHC és SDXC kártyák rendkívül gyors, akár hatszázszoros (90MB/másodperc) olvasási és százhatvanhatszoros (25MB/másodperc) írási sebességgel rendelkeznek.

Írásvédelmi funkciójuk mellett, amely megelőzi az adatok véletlen törlődését, igen bőséges (akár 64 GB) tárolókapacitással is rendelkeznek, hogy a HD videók és nagyfelbontású digitális fényképek rögzítése se okozzon problémát. A Verbatim memóriakártyái lehetővé teszik a professzionális fényképészek és operatőrök számára, hogy SDHC-, és SDXC-alapú fényképezőgépeket és kamerákat használjanak így nem kell kizárólag CompactFlash vagy más SSD technológiát használó eszközökre támaszkodniuk. A mobilos applikációk terjedése szintén növeli az igényt a nagy tárolókapacitás és a gyorsabb adatátvitel iránt.
A Verbatim új 16 és 32 gigabájtos UHS-I SDHC memóriakártyái már kaphatóak. A 64 gigabájtos UHS-I SDXC még az idei év folyamán elérhető lesz.

Kulcsszavak: memóriakártya, Verbatim
Vissza