Körkapcsolás a konyhából - Google+ Hangouts On Air Magyarországon

Kütyü Magazin - 2012. július 17.

A Google a mától Magyarországon is elérhetővé teszi a Google+ “Közvetített Hangouts” (Hangouts On Air) szolgáltatását, amellyel bárki élőben közvetítheti online beszélgetéseit az egész világnak.

A Hangouts a Google csoportos video chat szolgáltatása, amelyet a Google+ oldalunkon keresztül érhetünk el. Eddig leginkább egymástól távol élő barátok, kollégák, kisebb közösségek használták arra, hogy video kapcsolaton keresztül együtt, egy helyen beszélgessenek. A Hangouts “On Air” változata mostantól Magyarországon is lehetővé teszi, hogy a még fel nem fedezett énekesektől a popsztárokig, a háziasszonyoktól a mesterszakácsokig egyre többen találják meg közönségüket.

A Közvetített Hangouts (Hangouts On Air) mától elérhető a Google+ magyar felhasználóinak is, tehát már mi is nyilvánosan közvetíthetjük beszélgetésünket, hogy bárki nézhesse. Leginkább a tv-k körkapcsolásához hasonlítható ez, amelyben egyszerre több helyszínt is kapcsolnak és a műsort az egész ország nézheti. A különbség, hogy a Közvetített Hangouts-szal ilyet bárki a konyhájából is kezdeményezhet, és nemcsak az ország, de az egész világ nyomon követheti. Csak egy laptop és egy Google fiók (például Gmail fiók) szükséges első lépésként.

Ha van bármi, amit valaki szeretne megosztani a világgal - akár ismert sztárként, feltörekvő művészként vagy csak úgy - most megteheti ezen a csatornán. Csak egy-két kattintás és máris elérhető Hangouts On Air:

- Nyilvános sugárzás: a Hangouts On Air élőben közvetíti a beszélgetést a kezdeményező Google+ oldaláról, YouTube csatornájáról, vagy a saját weboldaláról.

- Nézőszám mérése: a Hangout alatt nyomon követhető, hogy hányan nézik élőben az adást.

- Felvétel és megosztás: amint vége a Hangout-nak, a felvétel felkerül a kezdeményező YouTube csatornájára. Így a Hangout nem vész el, egyszerűen megosztható a felvételed.

 

Lépj be a Google+-ra, hogy lásd, mi megy most élőben, és meríts ihletet a számos eddigi felvételből!

Tudtad, hogy Daria Musk-ot a Google+ Hangouts On Air tette sztárrá? Diara egy Live+ koncertsorozatot indított a G+ Hangouts on Air segítségével, ami a nappalijából juttatta el a lányt a rajongók ezreihez.

Vissza