Televízióhoz kapcsolható külső merevlemez a Freecomtól

forrás Prim Online - 2012. április 27.

A Freecom bemutatta a Hard Drive Sq, a 3.5” innovatív, négyzetalakú külső merevlemez megoldását. A számítógépen tárolt adatok háttérmentésén és tárolásán túl az új meghajtó közvetlenül a TV-hez csatlakoztatható, így az alkalmas USB felvétel készítésére és a felvételek azonnali lejátszására is.

A Hard Drive Sq külső tervezését a Freecom szakemberei a neves ipari dizájnerrel, Arman Emami-val közösen végezték. A Freecom Hard Drive Sq aluminium burkolatot kapott, ami sokkal kevésbé érzékeny a külső szennyeződésekre, ujjlenyomatokra, vagy karcolásokra. A meghajtót körbefogó műanyag borítás további védelmet nyújt a külső sérülésektől. A műanyag belső és a vékony aluminium külső elegye vékony, strapabíró és rendkívül könnyű terméket eredményez.

A Hard Drive Sq 1TB-s, 2TB-s valamint 3TB-s kapacitással érhető el és USB 3.0-s kapcsolattal csatlakoztatható, ami gyors adattárolást és közel 130 MB/s-es adatátviteli sebességet biztosít, így mind üzleti, mind otthoni felhasználásra ideális. A meghajtó természetesen az USB 2.0-ás adatcsatlakozón is csatlakoztatható, így a felhasználók bármilyen PC-hez vagy Mac-hez hozzákapcsolhatják és könnyedén tárolhatják, megoszthatják adataikat.

 A kompakt Hard Drive Sq mérete mindössze 16cm x 16cm x 3cm, így a lehető legkevesebb helyet foglalja el tároláskor az asztalon, a laptop vagy az asztali számítógép mellett. A Hard Drive Sq meghajtó Nero adatíró szoftverrel (Windows-hoz), valamint a Freecom “Zöld Gomb” (“Green Button”) szoftverével együtt érhető el, ami automatikusan standby módba kapcsolja a meghajtót és energiát takarít meg, amikor az eszköz nincs használatban.

A sorozat javasolt fogyasztói árai 44 (1TB), 53 (2TB) és 70 (3TB) ezer forint.

Kulcsszavak: Freecom, winchester
Vissza