Gyönyörű és izgalmas - TokyoFlash Codex Cube LCD karóra koncepció

Kütyü Magazin - 2012. március 14.

A TokyoFlash nemrég közzétette rendkívül egyedi karóra koncepcióját, a Codex Cube-ot. A három LCD kijelzővel bíró kütyü nagyon izgalmas látványt nyújt, a róla leolvasható karakterek elsőre idegennek tűnnek, de a kódrendszer megtanulása után gond nélkül megtudhatjuk belőlük a pontos időt.

A maláj Firdaus és az egyesült államokbeli Heather az általuk tervezett koncepcióról elmondták, hogy munkájukban azért használtak két háromszögből alkototott - így négyszögű - felületeket, mert azokon gond nélkül meg tudtak jeleníteni két számot.

A Codex Cube-ról a következő módon olvasható le a pontos idő: a bal felső sarokban az óra állását követhetjük figyelemmel, az alatt a percet láthatjuk, a jobb oldali kijelzőn pedig a másodpercek pörögnek. A mellékelt ábra mutatja, hogy az egyes számok milyen alakzat formájában kerülnek az LCD panelekre.

A TokyoFlash Codex Cube egyelőre csak koncepció formájában létezik. Amennyiben örülnél, ha egy ilyen óra megjelenne a piacon, tedd le voksodat a TokyoFlash honlapján.

Vissza