Szemkörnyékápoló krémet vagy gélt érdemes használni?

Kütyü Magazin - 2022. március 1.

A szemkörnyék arcunk legkritikusabb része, gondos ápolást igényel. Érdemes idejében elkezdeni a speciális készítmények használatát, hogy a korai bőröregedést lassítsuk. Akár már a 20-as években kialakíthatunk egy jól átgondolt szemkörnyéki rutint, melyben gélt és krémet is használhatunk.

Szemkörnyékápoló gél vagy krém az ideálisabb? 

A kifejezetten szemkörnyékre való kozmetikumok közül választhatunk gél és krém változatot is. Mi a különbség? Milyen szempontok alapján célszerű kiválasztani a számunkra optimálisat? 

Leginkább az állag és a növényi zsír- és olajtartalom a  különböző. A krém szemkörnyékápolók bőrtápláló olajokban gazdagabbak, testesebbek, a gélek viszont lágyabbak, könnyed selymes érzetűek. Tehát azt érdemes eldönteni, hogy a bőrtípusunknak megfelelően az érett zsír- és vízhiányos bőrre a krémet, a sűrűbb állagot vagy inkább a lágy, „vizesebb” hatásút preferáljuk, mert zsírosabb vagy kevert típusú a bőrünk! Melyik kényelmesebb, jobb érzés? 

Mindegyik formula tartalmazza az öregedésgátló komponenseket, ilyenek például az antioxidánsok, a hidratáló bőrfeszesítő hatóanyagok, a regeneráló összetevők. Az egyik legelterjedtebb, mely a duzzadt szemek csökkentésében szerepet játszik, az a centella kivonat. A választás fő szempontja tehát az egyéni bőrtípusunknak megfelelő ápolás, miszerint az olajokban gazdagabb textúrát igényeljük, mert érett, száraz a bőrünk, vagy jobban szeretjük a hyaluronsavat és könnyű olajokat tartalmazót.

Milyen típusú a bőrünk? 

Ahhoz, hogy eldöntsük melyik formulát alkalmazzuk, számításba kell venni a bőrünk típusát! Ugyanis ez is döntő lehet abban, hogy melyik változat passzol inkább. Egy szárazabb vízhiányosabb bőrnek jól esik a gazdagabb, sűrűbb növényi olajokban, vajakban gazdagabb kozmetikum, míg egy normál, zsírosodásra hajlamosabb bőrnek ideálisabb egy gél, mely gyorsan szívódik fel. 

Amennyiben nem egyértelmű, hogy milyen típusú az arcbőr, érdemes elvégezni a BIOLA Webshop bőrtípustesztjét. Ezen az oldalon természetes, natúr kozmetikumok széles választékából válogathatunk, különféle problémákra szabottan.

Kikérhetjük szakember véleményét is bőrünk állapotával kapcsolatban, amennyiben nem egyértelmű. Ez esetben egy kozmetikus vagy bőrgyógyász rengeteget segíthet.

Mit tartalmaznak a szemkörnyékápolók? 

Leginkább hialuronsavat, bőrtápláló hatóanyagokat, illetve a bőrfeszesítést, ránctalanítást elősegítő gyógynövénykivonatokat tartalmaznak. Az egyik ismert Naturissimo termék, a csodabogyós, levendulás szemkörnyékápoló gél, amelyben aranyvessző és orvosi zsálya is megtalálható, így segíti a kipihentebb, üde tekintet megőrzését. 

Egy másik ajánlott Naturissimo készítmény a bíbor kasvirágos szemkörnyékápoló, melyben a kasvirág a bőr regenerációját támogatja, ezenkívül bőrtápláló hatóanyagokkal segíti az újrastrukturálódást, mint például perilla és koriander kivonat. Szemvidítófű és komló tartalma révén hozzájárul a simább, élettel telibb bőrállapothoz. A néhány említett hatóanyagon túl, még számos további növényi eredetű összetevő gazdagítja, mely révén egy igazán komplex ápoló termék. 

Akár gélt, akár krémet választunk, a legfontosabb, hogy rendszeresen alkalmazzuk, mert 30 éves kor felett az idő előrehaladtával szükségesebbé válik a szemkörnyék kiemelt ápolása még a férfiaknál is!


 

Vissza