A gyerek első biciklije

Kütyü Magazin - 2022. március 1.

Milyen legyen az első bicikli? Milyen méret kell, milyen bringatípus és milyen felszerelések szükségesek a kerékpározás során a kicsinek? Nem szégyen, ha szülőként először még tanácstalanok vagyunk a témában. 

A gyerekeknek nem számít, hogy milyen az idő, s amint kinövik a kismotort, máris a bicikli után ácsingóznak. 

Ne feledd, a bringázással kapcsolatos első élmények sokszor egy életre szólnak, ezért szülőként nekünk is támogatnunk kell a gyereket abban, hogy szeresse az első bicaját! Ezt kezdhetjük mondjuk egy hozzá illő kerékpárral!

Futóbicaj, a kicsik kedvence

A kismotort sokszor a futóbicikli követi. Azért is kedvelik annyira ezt a darabot, mert nincs rajta pedál és a gyerek lábbal hajtja. Oldalkerekek híján pedig egyensúlyozni is megtanulnak. Ezt követően jöhet a pedálos kétkerekű bicikli, amelyet sokkal könnyebben fognak hajtani, a korábbi tapasztalatoknak hála. 

A futóbringákat a 1,5-4 éves korosztály számára ajánljuk, nagyjából 85 cm magasságtól. Az ideális lábhossz pedig ez esetben 26-42 cm közé esik. Ezek az adatok viszont nem mindig mérvadóak, tekintve, hogy vannak lurkók, akik már 3 évesen kétkerekű járgánnyal hasítanak. 

Milyen méretű bringa kell a gyereknek?

A kerékméret meghatározása során három tényezőt kell szem előtt tartanunk; az életkort, a magasságot és a lábhosszt. Vigyázz! Az életkor csak egy körülbelüli támpontként szolgálhat, mivel különféle testfelépítésű lurkók születnek.

Nézzünk viszont egy gyors összképet! A legapróbb, 12”-os bicikli a 2-5 éves, a 16”-os a 4-6 éves és 95-120 cm magasságú, a 20”-as kerékpár az 5-9 éves korosztály és 115-130 cm magasságú, a 24”-es méret a 7-10 éves, 125-150 cm magasságú korosztály számára tökéletes.

Amennyiben úgy érzed, hogy itt az ideje egy vagány járgánnyal megajándékozni gyermekedet, akkor a MaxBike gyerekkerékpár kínálatában érdemes szétnézned, ahol most még lehetőséged van SZÉP kártyával is fizetni!

Az első saját bicaj birtoklása a legnagyobb öröm

Soha ne spóroljunk a gyerek első kerékpárján, mivel a nem megfelelő mérettel gátolhatjuk a kicsit a tanulási folyamatban, és a “majd hozzánő méret” sosem eredményez kényelmes pillanatokat! 

A Cube Cubie 120 2019 bicaj speciális V-fékekkel rendelkezik, és a hátsó kontrafék is könnyen használható. Strapabíró 6061-es aluvázzal, láncburkolattal, sárvédővel is el van látva, a lekerekített élek és sarkok pedig biztonságos környezetet teremtenek a kicsik számára.

Szintén érdemes a KROSS márka termékeit is megtekinteni. A KROSS Racer 3.0 gyerekkerékpár 1 sebességes váltóval és acélvázzal teszi teljessé a bringázás élményét. A V-fékek segítenek megálljt parancsolni a mini biciklinek. 

Remélem, tetszett ez a kis összeállítás, és most már te is tudod, hogy melyik kerékpárt szereznéd be a legszívesebben a gyereknek! Lepd meg és vágjatok bele közösen a kalandba! Tanítsd a bringázás szeretetére a gyereket!

 

Vissza