MiVue 886: Másodpercenkénti mentés és szuper éles felvételek

Kütyü Magazin - 2022. január 18.

A Mio, a menetrögzítő kamerák vezető gyártója mindent megtesz, hogy új szintre emelje a vezetés élményét. MiVue 800-as szériájával számos újdonságot hozott, most pedig felteszi a pontot az i-re a legújabb MiVue 886-os modellel, ami a márka első 4K felbontású kamerája! Miben más ez az eszköz, mint a többi? Mutatjuk!

Egyre több autóban látni fedélzeti kamerát, ami nem csoda, hiszen a sofőrök egyre inkább felismerik az eszközben rejlő lehetőségeket: vezetéstámogató és biztonsági asszisztenciák, kényelmi funkciók segítik a mindennapjaikat. Ahogy bővül a választék, úgy szélesedik a kamerák nyújtotta előnyök palettája. A Mio most összegyűjtötte ezeket és előrukkolt egy igazi nagyágyúval, a MiVue 886-os modellel, amiben ötvözi és fokozza mindazt, amit egy menetrögzítő kamerától elvárhatunk.

 

Túlszárnyalja az elvárásokat

Egy menetrögzítő kamera egyik legfontosabb feladata, hogy jó minőségű felvételeket készítsen. A MiVue 886 ezt nem bízza a véletlenre: ez az első modell, ami már 4K 2160P Ultra HD felbontással és 1/1.8” méretű, nagy szenzorral biztosít minden eddiginél tisztább képet, felnagyítható részleteket, valamint élénk színeket. 

Éjszakai vezetés során a 2K 1440P/30fps HDR funkció alkalmazásával a kamera automatikusan több képkockát rögzít különböző expozíciós értékekkel, majd kombinálja ezeket a képkockákat, hogy létrehozzon egy fényesebb, élesebb és kevésbé zajos képet, így a világos és sötét területeken is láthatóak lesznek a tárgyak.

 

Hogy minden sofőr igényének megfeleljen, a MiVue 886 többféle felbontási lehetőséget kínál az utazás rögzítéséhez. Az alapértelmezett és legmagasabb minőséget nyújtó 4K 2160p/30fps mellett választhatjuk a profi sofőröknek ajánlott, nagy sebesség mellett is részletgazdag képet nyújtó 2K 1440p/60fps felbontást vagy a 4x-esen lassított felvételt biztosító FHD 1080p/120fps opciót, ami autópályán haladva válhat igazán hasznunkra. Bármelyik mellett is döntünk, egy biztos: minden részlet a rendelkezésünkre áll. 

 

Vezetékek nélkül, naprakészen

A MiVue 886 az első Mio dashcam, amely a nagy sebességű Wi-Fi 5 technológiával dolgozik, ami gyorsabb kapcsolódást tesz lehetővé az eszköz és az okostelefonok között. A szoftver és a biztonsági kamera adatai Wi-Fi közelében könnyen frissíthetők az OTA (Over-the-Air) szolgáltatásokon keresztül, így a készülék mindig naprakész lesz. 

 

„Hová is parkoltam?”

A beépített Bluetooth-nak köszönhetően a fenti kérdést többé nem kell feltenni, a „Hol van a parkoló autóm?” funkció ugyanis elmenti a parkoló jármű GPS-koordinátáit. Ezenkívül a MiVue Pro alkalmazáson keresztül egyszerűen letölthető a „Fogyasztási kimutatás” is. 

 

Előzetes és okos figyelmeztetés

A fejlesztéseknek köszönhetően a GPS nyújtotta előnyöket a Mio még inkább kihasználja a prémium kategóriás MiVue eszközeiben. Ennek eredményeként a MiVue 886-ban is megtalálható a Speed Cam Alert és a szabadalmaztatott Smart Alert funkció. A menetrögzítő kamerákba beépített GPS-nek köszönhető sebességmérőkamera-figyelmeztetések alapján, a Speed Cam Alert még korábban tudja riasztani a sofőrt, ha túllépné az aktuális sebességhatárt. A figyelmeztető funkció a legtöbb európai országban legálisan használható, indulás előtt azonban érdemes utánanézni az aktuális szabályoknak.

A MiVue 800-as sorozatban, így a 886-ban is megtalálható Average Speedcam Alert pedig abban segít, hogy külföldi útjaink során megfelelő sebességgel haladjunk az átlagsebesség-mérési szakaszokon is: az eszköz jelzi, ha átlagsebesség-mérési szakaszhoz közeledünk, valamint mutatja a sebességhatárt, az aktuális sebességet és a szakaszhatárig hátralévő távolságot.

Mentés másodpercenként

Míg a menetrögzítő kamerák többsége csak percenként menti a felvételeket, a legújabb SD előformázási rendszer gyorsabb olvasási/írási teljesítményt tesz lehetővé, így a MiVue 886 vezetés közbeni felvételeit másodpercenként képes menteni. Mivel a külső micro SD kártya 256 GB-ig támogatott, így 4K UHD felbontással akár 800 perc folyamatos felvételre is képes, vagyis akár az utazás minden másodpercét megőrizhetjük. Baleset esetén pedig a fájlok automatikusan javításra kerülnek, amint az eszköz elindul.

 

3 az 1-ben parkolás* 

A motor leállításakor, a beépített 48 órás akkumulátorral a MiVue 886 automatikusan Smart Parking módra (mozgás- és ütésérzékelés) vagy Passive Parking módra (csak ütésérzékelés) vált. Előbbin belül elérhető a time lapse**  funkció, ami a képkockák másodpercenként történő rögzítésével a lassú változásokat is felveszi. Ennek segítségével akkor is gyűjthető bizonyíték, ha épp nem vagyunk az autóban.

______________

*  Használatához Smartbox III szükséges, ami külön kapható. A Parking mód használatakor a felbontás automatikusan 1080P/30fps-re vált a memóriakártya-használat maximalizálása érdekében.

**  A time lapse 10 percnyi felvételt 20 másodperces klipbe sűrít (20 MB/klip).

Vissza