Bemutatkozik az LG első Nano IPS Black panelje és egy különleges, 16:18-as képarányú modell

Kütyü Magazin - 2021. december 23.

Az LG legújabb, a professzionális felhasználók számára tervezett prémium kategóriás monitorai a 2022-es CES kiállításon debütálnak a cég január 4-i virtuális sajtótájékoztatóján. Mind az LG UltraFine Display (32UQ85R modell), mind az LG DualUp Monitor (28MQ780 modell) karcsú és praktikus kialakítású, továbbfejlesztett csatlakoztathatóságot és kiváló felhasználói élményt kínál akár az otthoni, akár az irodai dolgozók, köztük kreatív szakemberek és programozók számára. A kiemelkedő képminőségnek, az erőteljes teljesítménynek, a testreszabhatóságnak és a kényelmes használhatóságnak köszönhetően mindkét modell elnyerte a CES 2022 innovációs díját. 

Amit csak egy profi tud megoldani

Az LG UltraFine Display egy professzionális monitor, amelynek tervezésénél a művészeti vezetők, grafikusok, fotó- és videószerkesztők, illetve a streamerek igényeit tartották szem előtt. A 32 hüvelykes, 4K UHD (3840 x 2160) felbontású Nano IPS Black képernyőpanel 2000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, és a DCI-P3 színskála 98 százalékát, így különböző környezeti feltételek mellett széles betekintési szögekből nézve is mély feketét és élénk, élethű színeket képes megjeleníteni. Az LG első Nano IPS Black panelje lehetővé teszi azt is, hogy az LG UltraFine Display valósághű és árnyalt fekete tónusokat adjon. Ez egyrészt még nagyobb mélységet ad a képeknek, másrészt pedig ennek köszönhetően az alkotók még nagyobb precizitással valósíthatják meg elképzeléseiket.

A napjaink szakemberei által elvárt színpontosság folyamatos fenntartása érdekében az LG UltraFine Displayt egy levehető, automatikus önkalibráló érzékelővel látták el. A kalibrálás könnyen ütemezhető az LG intuitív szoftverén keresztül, így a felhasználók időt takaríthatnak meg azzal, hogy ezt a kulcsfontosságú beállítást a készülék automatikusan végzi el.

 

A kettő mindig jobb, mint az egy

A most bemutatott másik készülék, az LG DualUp Monitor különlegessége, hogy 16:18-as képarányú Nano IPS kijelzővel rendelkezik, ami teljesen új formátumnak számít a monitorok piacán, így ez a professzionális megjelenítő tökéletesen alkalmas minden olyan feladatra - például tartalomgyártásra vagy programozásra – ahol gyakran előfordul a multitasking munkavégzés.

 

Az innovatív, közel négyzet alakú, dupla QHD (2560 x 2880) felbontású monitor kettő darab 21,5 hüvelykes kijelzővel megegyező képernyőfelületet kínál. Függőlegesen osztott nézetben is használható: e funkciónak köszönhetően a felhasználók egyetlen pillantással még több tartalmat átláthatnak. A kényelmet és a hatékonyságot fokozva az LG 28MQ780-hoz egy rendkívül széles skálán állítható LG Ergo állvány tartozik, amellyel helyet takaríthatunk meg, ugyanis a legtöbb asztaltípushoz biztonságosan rögzíthető. Az egyedi 16:18-as képarány azt is jelenti, hogy az LG DualUp Monitor képernyője a megszokott kijelzőkhöz képest kétszeres magassággal rendelkezik, ezzel mérsékelve a fej munka közbeni oldalirányú mozgását, ami a nyaki fájdalmak egyik fő okozója lehet.

 

„Az LG 2022-es prémium monitorai olyan képminőséget, funkciókat és széles körű használhatóságot nyújtanak, amelyek mind a professzionális, mind az otthoni felhasználók igényeit kielégítik" — mondta Seo Young-jae, az LG Electronics Business Solutions IT üzletágának szenior alelnöke és vezetője. „Ezek a CES innovációs díjával kitüntetett termékek példázzák az elkötelezettségünket, hogy új formák és funkciók felfedezésével bővítsük és erősítsük kiemelt monitorcsaládunkat.”

 

Ha többet szeretne megtudni az LG premium monitorairól, látogasson el a gyártó CES 2022 virtuális konferenciájára január 4-én 17 órakor (CET). 

Termékspecifikáció:

Vissza