Kivételes audio-élményt hoz az otthonokba az LG új hangprojektora

Kütyü Magazin - 2021. december 22.

Új, változatos modellekből álló audio-termékcsaládot mutat be az LG Electronics (LG) a 2022-es CES kiállításon. Az új eszközök kiemelkedő teljesítménnyel, egyedi és stílusos dizájnnal, valamint izgalmas, új hangzásélményt kínáló technikával érkeznek az otthoni filmnézést, zenehallgatást és játékot kedvelőknek.  

Az LG audiokínálatából kiemelkedik a prémium kategóriás hangprojektor (S95QR modell), ami egy 810 W teljesítményű, 9.1.5 csatornás, tiszta térhangzás megteremtésére alkalmas holisztikus high-end audio megoldás. Az eszköz még tisztább és jobb atmoszférikus hanghatást biztosít: erre az öt felfele irányuló csatorna – köztük a világ első középről felfelé irányuló hangszórója – révén képes, amelyekből három a hangprojektorból, kettő pedig a különálló hátsó hangszórókból szólal meg. Az S95QR tökéletes választás azoknak a filmkedvelőknek, akik feldobnák az otthoni mozizást. A középső, felfelé irányuló hangszóró tisztább párbeszédeket biztosít, és még magával ragadóbbá teszi a Dolby Atmos és DTS:X tartalmakat. Az IMAX Enhanced funkcióval pedig a felhasználók lenyűgöző háromdimenziós hangzást tapasztalhatnak a kompatibilis tartalmak megtekintésekor.

Az LG S95QR számos kulcsfontosságú fejlesztéssel érkezik, ennek megfelelően többek között új hangszóró-meghajtók és hangszórókamrák találhatók benne, valamint megnövelték a mélynyomó teljesítményét is. A nagyobb mélynyomók prémiumabb hangminőséget biztosítanak mély, rezonáns basszusokkal, amelyek a mozi magával ragadó hangrendszerét utánozzák. Az LG a prémium hangprojektor vezeték nélküli hátsó hangszóróit négy csatornáról hatra növelte, így a két felfelé irányuló mellé négy elülső/oldalsó hangsugárzó csatlakozott. A hátsó hangszórókat úgy tervezték, hogy képesek a hangot egy széles, 135 fokos térben egyenletesen elosztani, ezzel nem csak más eszközökhöz képest jelentenek előrelépést, de ezáltal a vásárlók rugalmasabban helyezhetik el a hangrendszert, akár egy kisebb szobában is.

A hangrendszer érzékenyebb vevőegységet is kapott, így akár egymástól távolabb is elhelyezhető a hangprojektor, valamint az ahhoz tartozó mélynyomó és a két hátsó hangszóró anélkül, hogy az a hangminőség rovására menne. A stabilabb vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően az LG S95QR kiküszöböli a hangkiesést és a késleltetést, így a tartalmak zavartalanul élvezhetők filmnézés vagy zenehallgatás közben is. Music Mode-ba kapcsolva az eszköz képes a kétcsatornás hangot 7.1 csatornássá feljavítani a valósághűbb akusztikus térhangzás érdekében, amelyet a Meridian Audio Horizon technológiája tesz lehetővé.

Az LG hangprojektora kiváló megoldás a játékosok és a zene szerelmesei számára is. A termék az adaptív képfrissítés (VRR) és az automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM) révén a konzoljátékosoknak is ideális választás lehet, akiknek elengedhetetlen, hogy a képernyőn zajló akció és a hang tökéletes szinkronban legyen.1 A kiváló minőségű zenei streaming szolgáltatások támogatásával pedig a hangrendszer még élvezetesebbé teszi a zenehallgatást.

Kompatibilis LG televízióhoz csatlakoztatva az LG hangprojektor kihasználja a képernyő fejlett AI Sound Pro funkcióját, így minden tartalom tisztábban és élethűbben szólalhat meg. A keresztkompatibilitás ráadásul lehetővé teszi a tévékészülék és a hangrendszer irányítását egyazon távirányítóval. A továbbfejlesztett AI Room Calibration funkcióval pedig az S95QR képes a hangzást az adott helyiség méretéhez igazítani, ezáltal pontosabb alacsony frekvenciájú hang érhető el.

A 2022-es LG hangprojektor termékcsaládot ismét környezetvédelmi szempontok figyelembevételével — a termék életciklusa során alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással — tervezték. Amellett, hogy 100 százalékban papírcsomagolású dobozban érkeznek és külső burkolatuk újrahasznosított műanyag gyantából készül, a modellek gyártásához egy új, könnyebb kompozit szálas anyagot használnak, így csökken a szén-dioxid-kibocsátás a szállítás során. Viszonylag szerény energiaigényüknek köszönhetően pedig a termékek a használat során is energiát takarítanak meg.

Január 4-től a CES kiállítás keretében az LG virtuális standjára látogatók megismerkedhetnek a legújabb audio-innovációkkal. Az interaktív digitális kiállításon az LG teljes 2022-es Soundbar termékcsaládja, az XBOOM 360, az UltraGear Gaming Speaker és a TONE Free termékcsalád valódi vezeték nélküli fülhallgatói — köztük az UVnano tokkal, Plug & Wireless, 3D Sound Stage és Whispering Mode funkciókkal felszerelt, CES 2022 innovációs díjjal kitüntetett FP9 — is megtekinthető. A rajongók a #LGCES2022 hashtag használatával a közösségi médiában is nyomon követhetik az LG legújabb bejelentéseit.

____________________

*   A 4K 120 Hz-es HDR átvezetés játékhoz nem támogatott.

Vissza