A kreatíviparban dolgozóknak is ajánlja új monitorait az LG

Kütyü Magazin - 2021. december 21.

Az LG Electronics (LG) a 2022-es CES-en bemutatja a 2022-es LG UltraFine OLED Pro monitorokat (32BP95E és 27BP95E modellek), amivel ismét magasabbra emeli a lécet a professzionális képmegjelenítési megoldások piacán. E készülékek révén immár munka közben is élvezhetik a felhasználók az OLED-technológia előnyeit: az önálló fénykibocsátásra képes képpontoknak köszönhetően az új monitorok pontos színvisszaadást, illetve kiváló HDR- és SDR-teljesítményt garantálnak, ami elengedhetetlen a vizuáliseffektus-művészek, videószerkesztők, valamint az egyéb kreatív területeken dolgozók számára.

Az LG legújabb, 32 és 27 hüvelykes képátlójú OLED Pro modelljei 4K UHD felbontással (3840 x 2160), 1.000.000:1 kontrasztaránnyal és a DCI-P3 színtér 99 százalékát lefedő színmegjelenítéssel érkeznek, így még a legaprólékosabb digitális projektekhez is ideális választást jelentenek. Mindkét új kijelző pixelei egymástól függetlenül vezéreltek, ami kiemelkedő színhűséget és kontrasztot garantál.  Mivel az OLED-kijelzők nem igényelnek külön háttérvilágítást, az UltraFine monitorokon nem jelentkezik sem zavaró halo-effektus, sem a számos LCD-kijelzőre jellemző fényárnyék.

 

Az optimális munkakörülmények megteremtése és a még élénkebb színek megjelenítése érdekében mindkét OLED Pro monitor levehető, az automatikus kalibrálást segítő érzékelőkkel és monitorárnyékolóval érkezik. Az ingyenesen letölthető LG Calibration Studio szoftverrel az érzékelő a felhasználó által előre meghatározott időpontokban megméri a kijelző által kibocsátott fény mennyiségét, így a készülék automatikusan elvégzi a nagyfokú színpontossághoz és -konzisztenciához szükséges beállításokat. A színhelyesség tovább javítható a felszerelhető monitorárnyékolóval, ami megakadályozza a külső fényforrások zavaró tükröződéseit.

 

Mindkét UltraFine OLED Pro készülék vékony, elegáns kialakítású és könnyű, így ha a munka megkívánja, problémamentesen áthelyezhető egy másik asztalra vagy helyiségbe. A monitorok állványa biztonságosan rögzíthető a kijelző hátuljához egy egyszerű, egykattintásos mechanizmussal, amely révén a kijelző nem csak elforgatható, de magassága és dőlésszöge is kényelmesen állítható, miközben nem veszít sem stabilitásából, sem stílusos megjelenéséből.

 

„A kreatív szakma igényeire tervezett új UltraFine OLED Pro monitorok lenyűgöző, önálló fénykibocsátású képpontokra épülő vizuális megjelenítést és megbízható kalibrációt garantálnak” — mondta Seo Young-jae, az LG üzleti megoldások divíziójának alelnöke és IT-termékekért felelős vezetője. „A széles skálát lefedő, hihetetlenül pontos színmegjelenítés, illetve a HDR- és SDR-tartalmak hű reprodukálásának képessége ideálissá teszik ezeket az eszközöket a film- és digitálismédia-iparban dolgozó professzionális felhasználók számára.”

Az új LG UltraFine OLED Pro monitorok a jövő hónaptól világszerte elérhetőek lesznek a kulcsfontosságú piacokon.

 

Termékspecifikáció:

 

Vissza