Karácsonyi last minute ajándékötletek és várható trendek az iPontól

forrás: Prím Online - 2021. december 16.

A gamer headsetek és a vezeték nélküli fülhallgatók mellett a kávéfőzők és az ablaktisztító robot lehet az idei karácsony sztárja, legalábbis az iPon decemberi eladási adatai alapján. A hordható eszközök reneszánszukat élik, a csuklón viselhető kütyük piaca 18 százalékkal nőtt a tavalyi rekordévhez képest, további növekedés várható, hiszen 2020-ban is a november-decemberi időszakban fogyott ezekből a legtöbb. A vásárlók az okosotthon kiegészítők iránt is egyre jobban lelkesednek, ez jól látszik az okoségők, robotporszívók és okos konnektorok eladásain.

2021 sok szempontból még nehezebb év a tavalyinál, az elektronikai termékek piaca a globális chiphiány miatt tovább drágult, a videókártyák árai elszabadultak, DDR5 memóriát nehezebb szerezni mint „jó NFT-t mintelni”, a közelmúltban bejelentett konzolokhoz pedig szinte lehetetlen hozzájutni, így hiánycikk a PlayStation 5 és az Xbox Series X is. Ennek ellenére lesz mit tenni a karácsonyfa alá, ebben segítenek az iPon ajándékötletei, melyek között a könyvek, a társasjátékok és a hardverek is megtalálhatók.

 

A Nerf gunok különösen a 14 éven aluli fiúk körében népszerűek, számtalan verzióban érhetők el - a vizes és szivacslövő példányok jól megférnek egymás között. A kicsiknek a kifejezetten gyerekeknek tervezett okosórákat is megfontolhatjuk, ezt nehezebben hagyják el mint egy telefont, a szülőknek pedig extra biztonságot jelent, hogy térképen követhetik, merre jár a gyerek.

 

 

A nagyobb gyerekeknek a konzolok, az ehhez kapcsolódó játékok és kiegészítők arathatnak nagy sikert, például egy új kontroller, headset, vagy éppen egy töltőbölcsővel egybeépített kontrollertartó. Bár a legújabb generációs konzolokhoz nehéz hozzájutni, az előző generáció tagjai jó áron érhetők el, a legtöbb új játék pedig működik ezekkel is. Az Xbox Live vagy a PlayStation Plus előfizetés azokra az esetekre jelenthet megoldást, ha már nem tudjuk követni, éppen mivel játszik szívesen a gyerek.

 

A felnőttek ajándékozása általában nem olyan egyszerű mint a kicsiké, de a könyvek népszerűsége növekvő tendenciát mutat, viszont azt talán nem tudja mindenki, hogy az iPon a papíralapú könyvek terén is az élvonalba tartozik a kínálat szempontjából. A hordható eszközök terén legyünk óvatosabbak, járjuk körbe a témát, az ajándékozott rendelkezik-e valamilyen kütyüvel, illetve androidos vagy iOS alapú telefont használ. Végül megfontolható még a szépségápolási és háztartási gépek piaca is, itt szintén érdemes utánajárni, mire van igénye a másiknak.

 

A karácsony előtti utolsó hetek általában az egyedileg épített számítógépek összeszereléséről szól az iPonnál, ám a chiphiány ezt a területet is erősen hátráltatja, így Hagymási Balázs, a cég kommunikációs vezetője azt javasolja, dedikált videókártya vásárlása helyett válasszuk az AMD 5600G vagy 5800G típusú processzorait, ezekben integrált GPU van, és a legtöbb játékkal elboldogulnak, a kártyavásárlással pedig várjunk még, ha tehetjük.

 

A webshopnál december 20-ig leadott rendelések még karácsony előtt garantáltan megérkeznek, személyes átvétel esetén ez az időpont december 22-ig kitolható. Az iPon szakértői igény esetén segítenek, Hagymási pedig megerősítette, hogy a szervizszolgáltatások, mint a portalanítás, bővítés, újrapasztázás szintén pozitív kicsengésű ajándék lehet azoknak, akiknek az idei árak mellett nincs kedvük számítógépet vagy notebookot cserélni.

Kulcsszavak: iPon
Vissza