A kényelemre és az összekapcsolhatóságra fókuszál az LG új autós infotainment-rendszere

Kütyü Magazin - 2021. november 14.

Az új, 2022-es elektromos Renault Mégane E-TECH modellben debütál az LG Electronics (LG) okosautós infotainment-rendszerének (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI) legújabb generációja. Az LG fejlett rendszerével felszerelt lenyűgöző személyautót a világ legnagyobb mobilitási konferenciáján, a 2021-es müncheni IAA MOBILITY-n láthatta első ízben a közönség.

Az infotainment-rendszer mögötti szoftvert az LG a Renault-val együtt, a Google Android okosjárművekre fejlesztett verziójára építve alkotta meg. Ez az első olyan szoftver, amelyet az LG az ún. agilis keretrendszer (Scaled Agile Framework, SAFe) szerint fejlesztett. A SAFe olyan elvek és folyamatok tudásbázisa, amely az agilis módszerek adaptálásához nyújt segítséget a nagyvállalatok számára, ezzel elősegítve a termékek és szolgáltatások gyorsabb fejlesztését és minőségének javítását. Az új szoftver a jármű hardverétől függetlenül működik, és számos kényelmi funkciót kínál az operációs rendszer automatikus, külső eszköz nélküli (over the air, OTA) frissítésének lehetőségétől az autó töltöttségi állapotának távoli ellenőrzéséig.

Az LG Android-alapú infotainment-megoldása az első Android 10-re épülő rendszer, amely megkapta a Google Automotive Services (GAS) hitelesítést. A platform különféle intelligens infotainment-szolgáltatásokhoz, valamint számos Google alkalmazáshoz - többek között a Google Assistant, Google Maps, Google Play appokhoz – biztosít hozzáférést a központi információs kijelzőn keresztül. Átlátható, intuitív kezelőfelületével és kellemes felhasználói élményével a rendszer az autósok minden igényének megfelel, és tökéletesen alkalmas az LG egyre bővülő járművekbe szánt szolgáltatásainak futtatására – mindezzel az utazás pedig még élvezetesebbé válik.

Az LG járműalkatrészek üzletágát a piac az infotainment- és járművezetést támogató rendszerek (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS) globális vezető beszállítójaként ismeri: innovációi a legfrissebb fejlesztéseket és trendeket képviselik a mobilitás területén. A divízió folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét és növeli piaci részesedését, ami olyan kezdeményezéseknek is köszönhető, mint a járművilágítási és fényszórórendszereket gyártó ZKW Group felvásárlása, valamint idén júniusban az LG Magna e-Powertrain nevű vállalkozás létrehozása a Magnával.

„A járművekbe épített digitális vezérlés gyorsan megváltoztatta a sofőrök és az utasok interakcióját járműveikkel, hiszen egy kényelmesebb, személyre szabott élmény jött létre" — mondta Thierry Cammal, a Renault szoftvergyárának globális alelnöke. „Együttműködésünknek az LG-vel kulcsfontosságú szerepe volt abban, hogy az új, elektromos Mégane E-TECH ilyen kimagasló Android-kezelőfelülettel mutatkozhatott be az IAA MOBILITY-n.”

„Új infotainment-rendszerünk nem csak teljesíti, de meg is haladja a stabil, modern és felhasználóbarát autós szoftverplatformokkal kapcsolatos elvárásokat” — mondta Dr. Kim Jin-yong, az LG járműalkatrész üzletágának elnöke. „Partnereinkkel, köztük a Renault-val folyamatosan együtt dolgozunk azért, hogy egyedi autózási élményt teremtsünk a sofőrök és utasok számára.”

Vissza