Itt vannak a Xiaomi 11 készülékcsalád új tagjai

Kütyü Magazin - 2021. szeptember 15.

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi ma bejelentette a Xiaomi 11 készülékcsalád három új okostelefonját, a kreatív felhasználóknak szánt Xiaomi 11T-t és Xiaomi 11T Pro-t, valamint a továbbfejlesztett Xiaomi 11 Lite 5G NE (New Edition) készüléket. 

A Xiaomi tovább folytatja az okostelefonos fotózás és videózás radikális megújítását: a Xiaomi 11T és Xiaomi 11T Pro innovatív "Cinemagic" videó funkciókat kínál. Ez végleg véget vet annak a korszaknak, amikor még nehéz és drága berendezésekre volt szükség a filmforgatásokhoz. A Xiaomi 11T szériának hála, az iparág legjobb videó technológiája már a feltörekvő alkotók kezében van. 

Az ultravékony, pehelykönnyű Xiaomi 11 Lite 5G NE (New Edition) ugyanakkor remek választás azoknak a felhasználóknak, akik csúcskategóriás, stílusos okostelefont keresnek, amelynek innovatív funkciói a kreativitásra ösztönöznek. 

Xiaomi 11T Pro: egy zászlóshajó termék, amit a videózásra terveztek

A Xiaomi újabb mérföldkőhöz érkezett a bivalyerős Xiaomi 11T Pro bemutatásával - ez a cég első olyan okostelefonja, amely a szabadalmaztatott 120 W-os Xiaomi HyperCharge technológiájával lépett a globális piacra. Az iparágban vezető technológiával mindössze 17 perc alatt 100%-osra tölthető a készülék, így az alkotóknak több idejük marad a kibontakozásra, és még egész napos használat mellett is csak minimálisan kell szünetet tartani. Ez olyan innovatív technológiáknak köszönhető, mint a kettős töltés, a kétcellás akkumulátor-szerkezet, az MTW, a grafén alapú Li-ion akkumulátor, és a Mi-FC technológia. Az akkumulátor biztonságát a TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System tanúsítványa, 34 töltési és akkumulátor biztonsági funkció, valós idejű hőmérséklet-ellenőrzés és egyéb funkciók garantálják. Ezt egészíti ki a csúcskategóriás Qualcomm Snapdragon 888 mobilplatform, amely a számtalan AI funkcióhoz szükséges teljesítményt biztosítja. 

Komoly teljesítménye mellett a Xiaomi 11T Pro egy erős, hármas kamerával is rendelkezik, amely profi minőségű 108MP-es nagylátószögű, a kétszeres felskálázást támogató telemakró és 120°-os ultraszéles látószögű objektívekkel dolgozik. Ezen felül az egykattintásos AI Cinema üzemmódoknak köszönhetően az okostelefon lenyűgöző számítógépes filmkészítési képességekkel büszkélkedhet, 8K rögzítéssel és HDR10+ funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a digitális fényképezőgépekből ismert intelligens ISO technológiával készítsenek felvételeket. 

A Cinemagic “erőmű” nem lenne teljes egy lenyűgöző, tartós és gyors kijelző nélkül. A Xiaomi 11T Pro DisplayMate A+ minősítésű 6,67'' FHD+ 120Hz-es AMOLED lapos kijelző TrueColor, Dolby Vision és HDR10+ funkcióval rendelkezik. Több mint 1 milliárd színt képes megjeleníteni, 1000 nit csúcsfényerővel büszkélkedhet, akár 480 Hz-es érintés mintavételi sebességet kínál, és az eddigi legerősebb Corning Gorilla Glass, a Victus védi. A Dolby Vision segítségével a felhasználók élénk színekkel, hihetetlen fényerővel és kontrasztgazdag részletekkel rendelkező, rendkívül élénk képeket élvezhetnek. Hogy megóvja a felhasználókat a szem megerőltetésétől, a kijelző számos szemkímélő lehetőséggel is rendelkezik, például a True Display funkcióval, amely automatikusan beállítja a színhőmérsékletet a környezeti körülményeknek megfelelően, valamint az Olvasási mód 3.0-val. A Xiaomi 11T Pro Dolby Vision, valamint a SOUND BY Harman Kardon dedikált kettős hangszórókkal rendelkezik, amelyek magával ragadó hangzást biztosítanak a különböző tartalmak - például zene, film, podcastok és játékok - fogyasztása közben.

Xiaomi 11T: a tartalomgyár

A Xiaomi 11T továbbra is azt szeretné, hogy a kreativitást, alkotást segítő funkciók és Ai-alapú eszközök (mint a nagy felbontású hármas kamera) mindenki számára elérhetővé tegyék a Cinemagic élményt. 

A Xiaomi 11T hármas kamerájával lélegzetelállító felvételek készíthetők, ami 108MP nagy felbontású, nagylátószögű, valamint 120° ultraszéles látószögű és a kétszeres felskálázást támogató telemakro kamerákkal rendelkezik. Az okostelefon mindezt az egy kattintásos AI mozimódokkal kombinálja, hogy a profi operatőrök trükkjeit, mint például a Time Freeze, Night Time-Lapse, Magic Zoom és más bonyolult felvételeket egyetlen kattintással bocsássa a felhasználó rendelkezésére, miközben a távoli hangokat is filmszerűen kelti életre az Audio Zoom segítségével. 

A Xiaomi 11T 120Hz-es 6,67'', lapos AMOLED kijelzője lenyűgöző élességgel és kristálytisztasággal egyszerre hozza el a HDR10+-t, több mint 1 milliárd színt, szemkímélő funkciók sokaságát és akár a 480Hz-es érintés mintavételi sebességet.

Akár videót forgatsz, vagy akár a saját filmes felvételeidet szerkeszted, a Xiaomi 11T az energiatakarékos MediaTek Dimensity 1200-Ultra chipkészletnek, a hatalmas 5000mAh-s akkumulátornak és a 67W-os vezetékes turbótöltésnek köszönhetően, amely mindössze 36 perc alatt 100%-ra töltődik, egész nap lépést tart veled.

Árak és elérhetőség:

A Xiaomi 11T Pro és a Xiaomi 11T 3 stílusos színben lesz kapható: Meteorite Gray, Moonlight White, and Celestial Blue. 

A Xiaomi 11T két változatban - 8GB+128GB, 8GB+256GB - 499 eurós, illetve 549 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba.

A Xiaomi 11T Pro változatai - 8GB+128GB, 8GB+256GB és 12GB+256GB - 649 EUR, 699 EUR és 749 EUR ajánlott fogyasztói áron lesznek elérhetőek.

Mindkét telefon megvásárolható lesz a hivatalos magyarországi partnereknél, várhatóan október első felétől. 

Xiaomi 11 Lite 5G NE (New Edition): prémium kategóriás teljesítmény, vékony, könnyű kivitelben

A Xiaomi 11 Lite 5G NE egyszerre karcsú és szép. A rendkívül vékony és könnyű, mindössze 6,81 mm-es és 158 g súlyú készülék test számos hasznos funkciót rejt. A hajszálvékony, 1,88 mm-es felső és oldalsó keret, valamint a négy, stílusos színből álló színválaszték mind tovább fokozzák az esztétikai élményt. Nem csak a Truffle Black, a Bubblegum Blue és a Peach Pink tér vissza a Xiaomi kínálatába, de vadonat új szín is bemutatásra kerül: a matt Snowflake White a frissen hullott hóra emlékeztet.

A 6,55 hüvelykes AMOLED DotDisplay a 10 bites TrueColor támogatásnak és a Dolby Vision-nek köszönhetően a Xiaomi 11 Lite 5G NE erős fényerővel, kontraszttal és elképesztő részletgazdagsággal kínál kiemelkedő képminőséget. A Xiaomi 11 család hagyományait folytatva, a készüléknek 64 MP-es fő kamerája van, a 8MP-es ultraszéles látószögű és egy 5 MP-es telemakro kamerával együtt a telefonnal a kategóriáját meghazudtoló minőségű felvételeket lehet készíteni. A mesterséges intelligenciára épülő funkciók eszköztárában a One-click AI cinema, a filmes videószűrők és egy új Vlog mód is megtalálható. 

A Xiaomi 11 Lite 5G NE az 5G a Qualcomm SnapdragonTM 778G 5G mobil platform teljesítményét használja fel arra, hogy a telefon képes legyen kiszolgálni tulajdonosát szinte bármilyen élethelyzetben. Az ultragyors kapcsolatnak köszönhetően késleltetés nélkül streamelhetünk HD-videókat és erőforrás-igényes játékokat, a videókat pedig részletgazdag képekben élvezhetjük. A készüléket egy 4250 mAh kapacitású akkumulátorral és 33 W-os gyorstöltővel is ellátták, amely pillanatok alatt újratölti a készüléket.

A Xiaomi 11 Lite 5G NE 369 eurós ajánlott fogyasztói ártól három változatban, 6GB+128GB, 8GB+128GB, 8GB+256GB tárhely kapacitással lesz elérhető és megvásárolható lesz a hivatalos magyarországi partnereknél októbertől.  

Kulcsszavak: Xiaomi, okostelefon
Vissza