Ingyen adat és beszélgetés apák napjára a Telenortól

Kütyü Magazin - 2021. június 14.

A törvényileg biztosított öt napon felül, további négy hét fizetett szabadságot biztosít a Telenor július 1-től azoknak a munkavállalóknak, akiknek partnere gyermekvállalás miatt szülési szabadságra megy. A bejelentés a vállalat azon családbarát intézkedéseinek következő állomása, amelyek a dolgozók jól-létét, a munka és a magánélet egyensúlyának megtartását célozzák. A Telenor az ügyfeleknek apák napja alkalmából ingyen beszélgetést, a magyar-francia EB-meccs idejére pedig korlátlan adatforgalmat kínál. – Videó üzenet a Telenor vezérigazgatójától.

Napjainkban az apák egyre több olyan, gyermekeikhez köthető feladatot vállalnak, amelyekben korábban kevésbé vettek részt. Mindemellett egyre nagyobb a tudatosság abban, hogy mennyire fontos a gyerekkel töltött megfelelő mennyiségű és minőségi idő.

A Telenor ezért apák napja alkalmából új juttatást vezet be munkavállalóinak: gyermeke születését követően 4 hét fizetett távollétet vehet igénybe minden apa, a törvényileg biztosított öt napon felül. Az igazolt távollét nem csak az apák, de az anyák számára is jár, amennyiben a gyermek születése után az édesapa veszi igénybe az állam által biztosított otthonlét lehetőségét.

„Gyakorló édesapaként tudom, hogy egy gyermek születése egyszeri és megismételhetetlen esemény az életben, amikor különösen fontos, hogy a család több időt tölthessen együtt. Annak idején örömmel éltem magam is a lehetőséggel, most pedig büszke vagyok rá, hogy vállalatként a meglévő családbarát intézkedéseink mellett július 1-től már ebben a formában is támogatjuk kollégáinkat” mondta Peter Gazik, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A fizetett távollétet egyedülálló szülők is igénybe vehetik – amennyiben nincsenek szülői szabadságon –, és ugyanúgy jár örökbefogadott gyermek esetén is. A bejelentés jól illeszkedik azokhoz a törekvésekhez, amelyeket a vállalat a munkatársai jól-létének növelése, a munka és a magánélet egyensúlyának megtartása érdekében hozott az elmúlt években. 

„A Telenor kiáll a nemek közötti esélyegyenlőség megteremtéséért, épp ezért csatlakoztunk a Nyitottak vagyunk Közös ügy kezdeményezéséhez is. Felismerve, hogy a Covid alatti otthoni többlet terhek nagy része a nőket sújtotta, fontosnak tartjuk, hogy a férfiak is még több minőségi időt tölthessenek otthon, és jobban tudjanak kapcsolódni a családjukhoz. Hiszünk abban, hogy a valódi esélyegyenlőséget a férfiak és a nők együtt teremthetik meg. A gyereknevelés során megszerzett kompetenciák egyébként kiválóan alkalmazhatóak a munkakörnyezetben is” – mondta Endrei-Kiss Judit, a Telenor HR vezérigazgató-helyettese.

Apák napja: hangsúly a közös időtöltésen 

Az apa-gyerek kapcsolaterősítés azonban nem csak az első négy hétben fontos. A Telenor közelmúltban végzett kutatása* rávilágított, hogy az édesapák jellemzően kisebb szerephez jutnak a családon belüli kapcsolattartás, vagy a mély beszélgetést igénylő problémák esetén. A felmérésben résztvevők leggyakrabban élőben találkoznak (46%) vagy telefonon (43%) beszélnek az apjukkal, személyes ügyekben azonban mindössze három százalékuk keresi őket a leggyakrabban – ez inkább jellemző az édesanyákra vagy partnerre. Egy másik kutatásból** az is kiderült, hogy csupán minden tizedik nő fordul az édesapjához, ha támogatásra, inspirációra, tanácsra van szüksége.

„Még ma is előfordul az a fajta felfogás, hogy az apák feladata csupán a pénzkeresés, az anyáké pedig a gyerekek ellátása. Éppen ezért él még sokak fejében a sztereotípia, hogy az apákra csak konkrét feladatok megoldásában érdemes támaszkodni, ha pedig egy jó beszélgetésre vagy érzelmi támogatásra van szükség, akkor jobb az anyák, a barátok társaságát keresni” – magyarázta a kutatási eredményt Szél Dávid pszichológus, az Apapara blog szerzője. 

Apák napja alkalmából meglepetés jár a Telenor ügyfeleinek

A Telenor az ügyfeleknek apák napja alkalmából kedvezményekkel segít az apa-gyerek kapcsolat mélyítésében. A vállalat az anyák napi akciójához hasonlóan most június 20-án, vasárnap, apák napján is 60 perc ingyen belföldi beszélgetést ad minden lakossági számlás és kártyás, valamint flottás csomaggal rendelkező lakossági ügyfelének. A kedvezmény június 14-től 20-án éjfélig aktiválható a MyTelenor alkalmazásban.

Emellett már előző este, június 19-én, szombaton a magyar-francia EB-meccs idején – 14.00-18.00 óráig – a forgalmazott adatforgalom nem csökkenti az adatkeretet belföldi lakossági számlás és kártyás, valamint flottás csomaggal rendelkező lakossági ügyfelek hangalapú és mobilinternet előfizetése esetén. Ez a kedvezmény szintén az applikációban érvényesíthető június 15-től egészen az ingyenes idősáv végéig.

A kedvezmények a MyTelenor alkalmazás Szolgáltatások menüpontjában aktiválhatóak a kedvezményezettek számára: https://mobile.telenor.hu/apaknapi_ajandek 

______________

* Az Ipsos Instant Research felületén készült kutatás 840, 18 és 55 év közötti internethasználó megkérdezésével zajlott 2021. április 16. és 2021. április 21. között.

** Az Ipsos Instant Research felületén készült kutatás 840, 18 és 65 év közötti nő megkérdezésével zajlott 2021. február 24. és 2021. március 1. között.

Vissza