Megérkezett az új AMD-alapú Fujitsu PRIMERGY RX szerver

Kütyü Magazin - 2021. március 22.

A Fujitsu az AMD EPYC processzoros Fujitsu PRIMERGY RX2450 M1 szerverrel bővíti x86-alapú szabványos rendszereinek kínálatát. A kétfoglalatos, 2U magas rack-rendszer sokféle feladathoz kínál nagy teljesítményt – kis energiafogyasztás és adatközponti helyigény, valamint rugalmas konfigurációs lehetőségek mellett.

Az AMD EPYC 7002 sorozatú processzorral dolgozó PRIMERGY RX2450 M1 a jelenlegi PRIMERGY rack-szerver portfólió első AMD EPYC processzor-alapú szervere. Nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) forgatókönyvekhez ideális, kis késleltetésű rendszer. 

A PRIMERGY a szoftveresen vezérelt adattárolási (SDS) és a hiperkonvergens infrastruktúra-megoldások stabil építőeleme, akár 24 csatlakoztatott meghajtóval. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan nagy teljesímtényigényű alkalmazások és a feladatok támogatására, mint a virtualizált környezetek, a HPC, a szoftveresen vezérelt adattárolási (SDS) megoldások, az asztali gépes virtualizáció (VDI) és a hiperkonvergens infrastruktúra (HCI). 

 

A komoly virtualizációs feladatok* kezeléséhez nyújtott képességek ideális választássá teszik a PRIMERGY RX2450 M1 szervert azoknak a szolgáltatóknak, akik versenyképes árú ügyfélszolgáltatások nyújtásához keresnek kivételes ár-teljesítmény aránnyal rendelkező szervert. Az AMD EPYC processzor-alapú PRIMERGY modell virtualizált VMware-környezetekben (pl. vSphere) is nagyszerűen teljesít, és támogatja a processzorfoglalatok száma alapján licencelt, egyéb alkalmazásokat. 

Kis fogyasztásának köszönhetően a más rendszerekre jellemző energiafogyasztás fele mellett kínál ugyanakkora teljesítményt, csökkentve ezzel a teljes élettartamra vetített költséget (TCO). 

 

Ár és piaci bevezetés

Az új FUJITSU PRIMERGY RX2450 M1 szerver Európában 2021 áprilisától rendelhető. A későbbiekben további piacokon is bevezetjük. Ára országtól és rendszerspecifikációtól függően változik. 

_________________

* A PRIMERGY RX2450 M1 akár 128 maggal is rendelkezhet kétfoglalatos konfigurációban, 32 DIMM bővítőhellyel és max. 24 SAS/SATA/PCIe tárolómeghajtóval.

Kulcsszavak: Fujitsu, szerver, AMD
Vissza