Komoly frissítést kapott a HTC VIVE Focus Plus

Kütyü Magazin - 2020. november 30.

A HTC VIVE, vezető szereplő a prémium virtuális valóság piacán, bejelentette, hogy további új és fejlettebb funkciókészletet tesz elérhetővé a VIVE Focus Plus, azaz a  vállalatok számára kifejlesztett kompakt és komplex eszközökre. Ez a legnagyobb léptékű fejlesztés ez idáig a fejszettre, amely a 2019-es piaci megjelenése óta történt, az alapvető működési és biztonsági pontokra fókuszál, hogy az erre érzékeny vállalatok számára is globálisan megnyissák a kaput a VR megoldások széleskörű, üzleti alkalmazása felé. 

Fontos megjegyezni, hogy a VMware és a MobileIron eszköz menedzsment megoldásainak támogatásával a vállalatok képessé válnak az eszközök távoli vezérlésére, alkalmazások kezelésére, beállítások megadására, úgy hogy a már meglévő licenceiket használják, – vagy közvetlen is elérhetik ezeket - úgy hogy köztes, közvetítő alkalmazást vagy portált nem kell igénybe venniük. A felhasználók a beépített VPN kliensnek köszönhetően már közvetlen hozzákapcsolódhatnak a vállalati hálózathoz a távolból is, vagy akár offline állapotban is maradhatnak, ha a vállalati biztonsági követelményeknek így tudnak csak megfelelni.

„Jelentős növekedést érzékelünk globálisan a kereskedelmi VR megoldásokkal kapcsolatos igények terén, ez egyrészt a most világszerte előretört otthoni munkavégzésnek köszönhető, másrészt tisztában vagyunk azzal, hogy a biztonsági feltételek a Vive Focus Plus vállalati környezetbe történő sikeres integrálása esetén is kritikus szempontnak minősülnek”, mondta Graham Wheeler, a HTC VIVE EMEA ügyvezető igazgatója. „A VPN támogatással a felhasználóink a világ bármely pontjáról képessé válnak a VR-ban történő biztonságos projekt-kollaborációra, mindez a megbízható és a nagyvállalati világban jártas partnereinknek köszönhető, akik nem mások, mint a VMware és a MobileIron.”

 

A Focus Plus frissítései a következő funkciókat tartalmazzák:

  • Mobil eszközkezelés a VMware és a MobileIron megoldásaival a széleskörű vállalati felügyelet támogatásához.
  • Bővítmények a beépített VPN klienshez és offline működési lehetőség a biztonságos távoli használathoz. 
  • Képernyő rögzítési funkció – a tréningek vagy a VR-ban történő távoli kollaborációs folyamatok TV-n, PC-n és tableten történő visszajátszásához.
  • Továbbfejlesztett kijelző képernyő megosztás a Miracast megoldásával – a VR-t mutató kijelző Windows 10 rendszerrel futó PC-n, TV-n, tableten is megoszthatóvá válik, amennyiben az eszköz támogatja a Miracast szabványt.
  • Korlátlan Kiosk/Bemutató mód – a Vive Focus Plus eszközt irányított célú eszközzé alakíthatjuk, akár a dobozból kivéve, ha engedélyezzük az alkalmazások korlátozását, valamint kikapcsoljuk azon zavaró tényezőket, mint pl. a figyelmeztetések, vagy más alkalmazások felugró információi, vagy navigációs instrukciók.

 

„A VR vállalati integrációjára vonatkozó, kifejezetten az iparág és az IT-szektor egyre növekvő számú és legújabb kihívásaira választ adva, a VMware nagy várakozássokkal néz a HTC-vel közös partnerségi jövő elébe, a közös célunk, hogy a Vive Focus Plus eszközre tegyünk elérhetővé eszköz- és alkalmazáskezelési megoldásokat, amely bármelyméretű vállalat számára testre szabható.  A Workspace ONE Unified Endpoint Management (UEM) névre keresztelt platformunkkal a Vive Focus Plus felhasználók egyszerűen integrálhatják és konfigurálhatják a fejszettet, ezzel téve elérhetővé az alkalmazottak számára a magával ragadóan mély VR élményt a munkában is, mindeközben az adatvédelem és a különböző biztonsági előírások is egyszerűen betartásra kerülhetnek – mindehhez csak egy konzolra van szükség mostantól.” - mondta  Shankar Iyer, a VMware, Enduser Computing üzletág szenior alelnöke és ügyvezető igazgatója. 

„A gyorsan változó világunkban a virtuális valóság már most is nagy hatással van a különböző üzleti folyamatokra, valamint a vállalatok működésére,” - mondta Bernhard Carli, a MobileIron üzletfejlesztési igazgatója. „Az új képességek, amelyek a MobileIron-nal közös partnerség gyümölcseként váltak elérhetővé a Vive Focus Plus eszközökön lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy az eszközeik felett teljes körű és biztonságos, valamint mobil-fókuszú irányítást élvezzenek, mindezt a minél hatékonyabb munkavégzés érdekében.”

A HTC VIVE Focus Plus-ról és a VIVE WAVE-ről

A Vive Focus egy egyedülálló fejszett, kifejezetten globális vállalati igényekre fejlesztve, Fresnel lencsék biztosítják a tű-éles látványt és csökkentik a „screen door” hatást, a kettős 6DoF vezérlők biztosítják a zökkenőmentes interakciót a virtuális környezettel, a kényelmi funkciók a hosszabb ideig tartó eszközhasználatot teszik kényelmesebbé, ráadásul a meglévő PC-s VR tartalmak elérhetősége is lényegesen egyszerűsített, hiszen nem csak természetesebb a használatuk, hanem fizikailag is egyszerűbb a hordozásuk. A fejszetten VIVE WAVE platform fut, amely szintén jelentős frissítést kapott az szoftverfejlesztő készletéhez (SDK) ebben a hónapban. A frissített SDK (v 3.2) a következőket tartalmazza:

  • Az XR alkalmazásokat érintő, a legújabb technológiákat magukban foglaló fejlesztési folyamatok, beleértve a Wave Unity XR Plugin használatát a legfrissebb Unity verziókra vonatkozóan (2019.4+), továbbá az új Wave Unreal Engine 4.24 & 4.25-re fejleszett települő modulok 
  • Bundle Preview & Shader Stripping eszköz a csökkentett fejlesztési iterációs időért
  • Kéz- és gesztikuláció-követő API
  • Passthrough/átjáró támogatás az új API-knak köszönhetően, ez lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy gombnyomással láthassa a valós világot
  • Az adaptív Minőség és Feveated Rendering már alapértelmezésként érhető el, és a WaveVR beállítások között módosítható
Vissza