Díjmentes oktatási oldalak a Telenortól

Kütyü Magazin - 2020. november 22.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve a Telenor Magyarország minden előfizetője számára ingyenesen elérhetővé teszi az otthontanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését.

Bár a vállalat szolgáltatásai nem tartoznak a díjmentes, helyhez kötött internet-hozzáférésről szóló kormányrendelet hatálya alá, a HiperSuli oktatási program létrehozójaként a Telenor kiemelten fontos feladatának tekinti, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tegye a digitális oktatásban való részvételt. Az ingyenes elérés a vírushelyzet miatt bevezetett vészhelyzeti intézkedések idejére szól és automatikusan, már november 27-étől egészen 2021. február 8-ig elérhető minden Telenor ügyfél számára, az előfizetőknek ezzel kapcsolatban teendőjük nincs.

A forgalmi díjmentességgel elérhető oktatási oldalak listája a Hipersuli weboldalon érhető el. Ezen weboldalak látogatása bármilyen mobileszközön vagy nagyképernyős Hipernet hozzáférés esetén nem terheli a tarifába foglalt adatkeretet, azaz ingyenessé válik a cég előfizetői számára.

„Öt éve dolgozunk a Hipersuli programunkban azért, hogy fejlesszük az elérhető digitális oktatási módszertanokat és támogassuk az online oktatásra és újításokra nyitott pedagógusok munkáját. Emellett büszke támogatója vagyunk a KórházSuli és az E-Tanoda kezdeményezéseknek. Ezért is volt magától értetődő számunkra, hogy a vírushelyzet miatt bevezetett korlátozások idején egy olyan megoldást kell találnunk, amellyel a lehető legtöbb otthon tanulónak valós segítséget nyújthatunk” – mondta Mészáros Attila, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

Vissza