Biztonságban az egész család

Kütyü Magazin - 2020. november 17.

Közeleg az év egyik legszebb, legmeghittebb, ugyanakkor talán legstresszesebb időszaka. A karácsony ünnepi hangulatát gyakran beárnyékolja az ajándékvásárlással járó feszültség. “Mit, mikor, hol? Tetszeni fog neki? Szüksége van rá?” Érdemes törekedni a praktikusságra, ezért a világ vezető menetrögzítő kamera márkája, a Mio ajándéktippjeivel most abban segítünk, hogy szeretteidet biztonságban tudhasd az új évben.

Megbízható útitárs a szülőknek

Észrevetted már, hogy a szülők többsége ugyanazt kéri karácsonyra? „Semmit, csak legyünk együtt.” Az biztos, hogy nincs is szebb egy közös ünnepi vacsoránál, de ha mégis valami kézzelfogható ajándékkal szeretnéd meglepni őket, akkor hadd segítsünk. A Mio fedélzeti kamerái számos funkcióval járulnak hozzá a sofőr és utastársai biztonságának megőrzéséhez. 

A szinte minden MiVue modellben megtalálható fáradtság-figyelmeztetőn (FA) kívül több technológiai megoldás is segít a balesetek megelőzésében. A MiVue 733 WIFI ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszerének (FCWS) köszönhetően például biztosan betartjuk a megfelelő követési távolságot, míg a MiVue 798 Dual fedélzeti kamerák Stop and Go jelzőrendszerrel lettek ellátva, ami a reakcióidőt támogatja. 

A MiVue eszközökre a baj megtörténte után is számíthatunk, hiszen a beépített gyorsulásérzékelő eltárolja a kiváló képminőségű felvételeket, amiken a GPS nyomkövető rögzíti a hely és a sebesség adatokat, így mindig pontos információink lesznek a történtekről.

Vagány akciókamera a testvérednek

Mivel lephetnéd meg a testvéredet, akinek állandó kiegészítője a bukósisak? Arra már biztosan gondoltál, hogy „valamilyen motoros kütyüvel”, laikusként azonban nehéz kitalálni, hogy mire lehet igazán szükségük a száguldás szerelmeseinek. Az élet motoron egy izgalmakkal teli utazás, ám cseppet sem veszélytelen, így egy motoros akciókamera több szempontból is telitalálat lehet.

A Sony csúcsminőségű STARVIS szenzorával felszerelt MiVue M760D első és hátsó kamerája is Full HD 1080p /30 fps felvételt készít, hogy minden részletet rögzítsen, és minden felvétel tiszta és egyértelmű legyen. Ez két szempontból is rendkívül hasznos: egyrészt megörökíti a gyönyörű tájakat és látnivalókat, másrészt baleset esetén szemtanúként szolgál. 

Hirtelen zivatar esetén sincs ok az aggodalomra és a kapkodásra, hiszen az első és a hátsó egység is IP67 vízállósági fokozattal rendelkezik.

Modern navigáció a barátoknak

Végül, mivel lephetnéd meg azt a barátodat, aki legszívesebben minden szabad percét a szabadban töltené? A Mio a túrarajongókról sem feledkezett meg, akár két keréken, akár két lábon szeretnék teljesíteni az útvonalat... Bizony, a legújabb Mio Cyclo Discover Plus kerékpáros- és sétaútvonalak esetében is hű társ lesz. 

A teljes Európa térképpel felszerelt eszköz nem csupán a felkészülés és útvonaltervezés során nyújt kiemelkedő segítséget, különleges funkciói az út alatt is hasznosak lesznek. A biciklis POI-k listája például megmutatja, hol van a legközelebbi elsősegélynyújtó hely, bolt vagy bicikliszerviz. 

A Never Miss segítségével útközben rögzíthetőek a látványosságok, de a mások által létrehozott jegyzetek is elérhetőek az adott Never Miss ponthoz tartozó QR kód segítségével. A kalandoroknak bátran ajánljuk a Surprise Me funkciót, ami az úticél, az idő és a távolság alapján három meglepetés útvonalat fog felajánlani.

A készülékkel vészhelyzet esetén a segítség is adott, hiszen a Hol vagyok? funkció megmutatja a pozíciót a hozzá tartozó hosszúsági és szélességi fokokkal együtt.

Vissza