Az új Zyxel switch a felhőn keresztül valamint CLI és SNMP módban is kiválóan működik

Kütyü Magazin - 2020. július 26.

A tajvani hálózati kommunikációs gyártó Zyxel Networks bemutatta legújabb GS2220 szériájának L2 hibrid switch eszközét, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt az oktatási intézmények és a vállalati hálózatok számára. A hármas kezelési lehetőségének köszönhetően felhőn, parancssoros felületen (CLI) vagy egyszerű hálózatkezelési protokollon (SNMP) keresztül is könnyedén irányítatható eszköz minden igényhez illeszkedve támogatja a hálózatokat. 

A háromféle üzemmódú switch legnépszerűbb funkciója a Zyxel Nebula felhő menedzsment platformja, melyen keresztül a rendszergazdák bárhol és bármikor nyomon követhetik és vezérelhetik a hálózatukat, egyetlen központi irányítópulton keresztül. A Nebulát üzleti gondolkodásmóddal tervezték, így még hatékonyabb telepítési, beállítási és elemzési opciókat kínál.

 

„A pandémia következményei mindenkit emlékeztettek arra, hogy mennyire fontosak azok a rugalmas menedzsment opciók, amelyek minden forgatókönyv esetében bevethetők” – mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője. „Az érintés nélküli beállítási lehetőséget is nyújtó, megbízható hálózat lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a közösségi távolságtartás szabályait a kritikus időszakokban is be tudják tartani.” – tette hozzá. 

 

Minden GS2220 switch mellé egyéves Nebula Pro licensz jár ajándékba, a vállalkozások így könnyen megismerhetik a távoli, központi felhő vezérlés előnyeit. Ha pedig valamiért nem a felhő alapú megoldás a befutó, a rendszergazdák választhatják a telephelyen elérhető CLI vezérlést is – ez az üzemmód részletes beállítási lehetőségeket, és teljes olvasási/írási hozzáférést ad. 

Illetve szintén elérhető az SNMP menedzsment üzemmód is, amellyel a teljeskörű menedzsment információs bázissal együtt érhető el, így a hálózaton belüli különféle márkájú eszközök kezelése is pofonegyszerű. 

 

Stabil, csendes és kompakt

Az L2 switchek küzdenek a konvergencia egyre növekvő terhével, hiszen a hálózatok egyesítik az adatokat, a hangot, videót, e-kereskedelmet és egyéb alkalmazásokat. Ez azt jelenti, hogy a stabilitás kulcsfontosságú tényező az L2 switchek esetében, a Zyxel pedig ennek megfelelően felkészítette a GS2220 készülékeket a hardver és szoftver frissítések szempontjából. A switchek kialakítása is strapabíró az extra megbízhatóság érdekében, és többek között akár 2x illetve 4x erősebb védelemmel rendelkeznek az elektromos kisülés ellen.

 

Teljeskörű port támogatás

A GS2220 sorozat rugalmassága nemcsak a portok kezelésében érhető tetten. A switchek minden L2 switch alkalmazást támogatnak a 44 Gigabit RJ45 portnak köszönhetően, a gigabites réz/optikai kombinált portok, illetve a két SFP port mellett. A kevesebb porttal rendelkező modellek is elérhetőek azon hálózatok számára, akiknek fejlettebb L2 menedzsment funkciókra van szükségük.

Kulcsszavak: Zyxel Nebula, switch, ZyXEL
Vissza