Kecskeméten is elindult a közlekedési mobiljegy

Kütyü Magazin - 2020. március 31.

Korábbi teljes országos lefedési terveinek megfelelően vezeti be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a közlekedési mobiljegyet, amelynek keretében 2020. március 31-vel a kecskeméti helyi közlekedésben is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes megoldás.

Budapest, Tatabánya, a Volánbusz összes járata és a miskolci helyi közlekedésben történő bevezetést követve a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. (KEKO Kft.) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) megállapodást kötött Kecskemét Megyei Jogú Város helyi közösségi közlekedésének modernizációja keretében megvalósuló közlekedési mobiljegy bevezetéséről. A két társaság megállapodása alapján megvalósul az applikációban történő jegy- és bérletvásárlás lehetősége a KEKO Kft. valamennyi járatán.

Az applikációban megvásárolt jegyeket, bérleteiket, - az ország többi pontján bevezetett közlekedési mobiljeggyel azonosan - a kecskeméti helyi járatok esetében sem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. A közlekedési mobiljegy applikációban megvásárolhatóvá válnak a kecskeméti helyi teljes árú vonaljegy, a hetijegy, a 30 napos teljes árú, a tanuló, a nyugdíjas, és a kisgyermekes összvonalas bérletek.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek és bérletek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vagy valamely viszonteladója (jelenleg a Simple by OTP) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát. A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni. Az alkalmazások elérhetőek a KEKO Kft. honlapján és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

Vissza