Vezeték nélküli fejhallgatók, amelyekkel átélhető a valódi, erőteljes basszusélmény

Kütyü Magazin - 2020. január 10.

Az elmúlt években a basszus hangok dominálták a globális slágerlistákat. A Panasonic ezért kifejlesztette az XBS DEEP (Extra Bass System Deep) technológiát, amely az új RB-M700B, RB-M500B és RB-M300B fejhallgatóknál is megjelenik. A technológia lényege, hogy kiemeli az erős basszus hangokat, így adva maximális zenei élvezetet. Az XBS DEEP egyediségét a három technológiai alkotóelem, a 40 mm-es Free Edge sugárzórendszer, az Acoustic Bass Control és a Harmonic Tuning EQ adja.

 

XBS DEEP (Extra Bass System Deep) 

- 40 mm-es Free Edge sugárzórendszer

A rendszer sokkal kevesebb torzítással képez dinamikus basszusokat miközben a közép és magas frekvenciájú hangok is tisztán áradnak belőle. Ezt a teljesítményt a 40 mm-es Free Edge sugárzórendszer nyújtja, amelyben egy rendkívül rugalmas anyag található a membrán szélein. Ezzel a megoldással képes a membrán dinamikusan és lágyan elmozdulni még erősebb elektronikus zenei jeleknél is, és ezzel nagyon pontosan szabályozott légrezgéseket alkot. 

- Acoustic Bass Control

A precíz hangképzéshez a fejhallgató járatainak torzítás nélkül kell szabályozniuk a levegő áramlását. Az Acoustic Bass Controlnak köszönhetően a termék szerkezetét gondos tervezéssel alakították ki, a megfelelő levegőáramlás létrehozásához. A termék burkolatán belül körültekintően határozták meg a levegőterelő nyílások és szűrők elhelyezkedését, és egy terelőlap szabályozza a levegő áramlását, hogy pontosan megalkotott basszus hangok szólaljanak meg. 

- Harmonic Tuning EQ  

A basszus hangélmény csak akkor lesz teljes, ha a közép és magas frekvenciájú hangok is tisztán szólalnak meg. Általában az alacsonyabb frekvenciák erősítésével romlik a teljes hangtartomány tisztasága. A Panasonic Harmonic Tuning EQ funkciója a teljes, mintegy 3,5 kHz-es tartományt hangolja, hogy a telt basszus hangzás mellett a magasabb frekvenciák se torzuljanak. Ezt a finom hangolást a hosszú évek során felhalmozott hangtechnikai tudás teszi lehetővé.

Bass Reactor (csak az RB-M700B / RB-M500B termékeknél)

Ez a funkció a basszus hangokkal összhangban erősíti az alacsonyabb frekvenciákat, és minden eddiginél mélyebb basszusélményt nyújt. A hallgatók úgy adhatják át magukat a zenének, mintha egy élő koncerten vagy klubban lennének. 

A fejhallgatók belső szerkezetében elhelyezett Bass Reactor egységek keltik életre ezt a hatást. A kizárólag az alacsonyabb frekvenciákat alkalmazó egység növeli a basszus hangokat és közvetlenül a fejhallgatóházra továbbítja a valódi rezgéseket.

Aktív zajcsillapítás (csak az RB-M700B terméknél)

Az aktív zajcsillapítás semlegesíti azokat a külső zajokat, amelyek zavarják az eredetileg megszólaltatott basszus hangokat, hogy még élénkebben és tisztábban düböröghessenek a mélyek.

Oldalirányú nyomáselosztó technológia

A Panasonic hosszú évek óta gyűjti és tanulmányozza a fülpárnák által kifejtett nyomásadatokat. Az új modellek már rendelkeznek azzal az oldalirányú nyomáselosztó technológiával, amely egyenletesen osztja el a fülkagylót érő nyomást, hogy még kényelmesebb legyen a fejhallgató viselete. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a hosszabb zenehallgatásnál is kellemesen illeszkedik a fejhallgató a fülre.

Ezekkel a fejhallgatókkal bárhol elmerülhet a teljes körű zenei élményben.

 

Termékinformáció

RP-M700B (fekete / homokbézs)

A csúcsmodell az XBS DEEP és Bass Reactor technológiákon kívül aktív zajcsillapítással is rendelkezik, hogy zavartalanul élvezhesse a mély, erőteljes basszust.

  • Deep Bass lejátszás határozott basszusképzéssel
  • Erőteljes hangzás, akár az élő zene
  • Aktív zajcsillapítás

RP-M500B (fekete / homokbézs)

Élvonalbeli modell XBS DEEP és Bass Reactor technológiával, hogy átélhesse a mély, erőteljes basszust.

  • Deep Bass lejátszás határozott basszusképzéssel
  • Erőteljes hangzás, akár az élő zene
  • Kényelmes viselet

RP-M300B (fekete / homokbézs)

Belépő modell amely egyetlen gombnyomásra szolgáltatja az XBS DEEP basszuskiemelését.

  • Deep Bass lejátszás határozott basszusképzéssel
  • Erőteljes, kiemelt basszus
  • Kényelmes viselet

 

Specifikációk:

 

* A specifikáció előzetes értesítés nélkül változhat, a megadott értékek megközelítőek.

Vissza