Magyar fejlesztésű alkalmazással bulizhatunk Budapesten

Kütyü Magazin - 2020. január 8.

Elérhetővé vált egy új zenés telefonos applikáció, amit a Metropolitan Egyetem volt hallgatói fejlesztettek ki. A Playsic nevet viselő app gyökeresen megváltoztathatja a budapesti bulizás világát. Alkotói a legjobb helyszínek és a különböző zenei ízlések feltérképezésével egy olyan modern zenegépet készítettek, amelynek használatához nem kell más, csak egy okostelefon. 

Az alkalmazás már számos budapesti szórakozóhellyel kapcsolatban áll, ahol mindenki kedvére alakíthatja a lejátszási listákat a Playsic-en keresztül. A dalberakás funkción kívül közösségépítő szerepet is betölt, hiszen azáltal, hogy könnyen nyomon követhető, hogy az egyes helyszíneken milyen zenék szólnak, a hasonló zenei ízléssel rendelkező felhasználók könnyedén felvehetik egymással a kapcsolatot. Az aktuális lejátszási listák nyilvánosan elérhetőek a felhasználók számára, így az egyes helyszínek kialakíthatják saját zenei arculatukat is.

„Azáltal, hogy a közönség kezébe kerül az irányítás, a pub-tulajdonosoknak nem kell többé azért aggódniuk, hogy milyen zenékkel invitálják be és tartsák meg vendégeiket. Azon felül, hogy megoldást találtunk a korábbi zenegépek elavulásának helyzetére, egy olyan ingyenes és könnyen használható alkalmazást álmodtunk meg, ami közelebb tudja hozni az embereket egymáshoz a zene iránti közös szeretet erejével, és kellemesebbé tudja tenni a szórakozást.” – mondta el Vedres Tamás, a Playsic ügyvezetője.

Egyes helyszínek aktuális akciói is elérhetőek lesznek az alkalmazáson belül, ezzel is segítve a felhasználókat a könnyebb döntéshozásban. Akik már éltek a zenegépek korszakában, azoknak nosztalgikus élményt kínál, akik pedig még nem, azok megtapasztalhatják, hogy milyen érzés kézbe venni a zenei irányítást. 

A projekt az ÖKO_16 pályázat keretében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósult meg.

A Playsic elérhető Androidra és iOS-re is.

Vissza