Hozza ki magából a legjobbat a vadonatúj Nikon D780 fényképezőgéppel

Kütyü Magazin - 2020. január 7.

Ma a Nikon bemutat egy olyan, nagy teljesítményű digitális tükörreflexes fényképezőgépet, amelyben teljesíti – sőt túl is szárnyalja – a teljes képes fényképezőgépekkel szemben támasztott összes elvárást. Megbízható partner a merész alkotók számára mindenhol – a D780 állóképekben és videókban is remekel.

A strapabíró D780 gyors, külön erre a célra tervezett hibrid AF-rendszert kínál az élő nézetben történő fényképezéséhez, valamint egy gyors, nagy teljesítményű, 51 pontos fázisérzékelő AF-rendszert biztosít a kereső használatához. Élő nézetben a fotósok és a filmesek annak az AF-rendszernek az előnyeit élvezhetik, amely az elismert Nikon Z 6 tükör nélküli fényképezőgépben is megtalálható. A Szemérzékelő AF funkcióval az arcokra rögzíthető az élesség, a Kevés fényű AF funkcióval pedig akár –6 Fé értéknél is megbízhatóan bemérhető a téma. A keresőt használó fotósok élvezhetik a csúcskategóriás követési teljesítményt, és gyorsan válthatnak az AF-módok között.

A gyors sorozatfélveteli funkció igazán sokoldalúvá teszi a fényképezőgépet: a kereső használatakor akár 7 kép/mp sebesség is elérhető, az Élő nézet használatakor Néma fényképezés módban pedig akár 12 kép/mp sebességgel is készíthetők képek. Említésre méltó funkció még az igen rövid, akár 1/8000 másodperces záridő, amely elegendő rugalmasságot biztosít a Nikon-vakukkal való szinkronizáláshoz. Ez ráadásul akár 900 másodpercesre is kiterjeszthető, ami tökéletes a drámai fénycsíkok és éjszakai látképek készítéséhez.

A videósok pedig a D780-nal felvett videók képminőségét fogják nagy értékelni. A fényképezőgép 6K-s felbontású képérzékelőjével ultramagas felbontású 4K/UHD-videókat készíthet 30p/25p/24p sebességgel és kivágás nélkül. A videósok külső videórögzítőre is felvehetik a részletgazdag HLG HDR-felvételeket, amelyek közvetlenül megjeleníthetők a kompatibilis tévéken és monitorokon.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Sok fotós szereti a DSLR-gépeket, és várt egy olyan modellre, mint a D780. Ez a tökéletes megoldás azoknak, akik fotózáshoz és videózáshoz is DSLR-gépet szeretnének használni. Ha pedig valaki a tükör nélküli fényképezésbe szeretne belekóstolni, arra ott a Nikon Z rendszere! Bármelyik rendszer iránt érdeklődik egy alkotó, meg tudjuk adni számára azt a sokoldalúságot, amellyel korlátok nélkül kibontakoztathatja kreativitását.”

Főbb jellemzők:

  • AF a keresőben. A 51 pontos, fázisérzékelő AF-rendszer érzékenysége –3 Fé értékig terjed. Csúcskategóriás követési képességek és gyors váltás a fejlett AF-módok között.
  • AF élő nézetben. A 273 pontos hibrid AF-rendszer érzékenysége – 4 Fé értékig – Kevés fényű AF módban –6 Fé-ig – terjed.*¹ Állóképek készítésekor rendelkezésre áll a Szemérzékelő AF funkció is.
  • Akár 12 kép/mp-es sorozatfelvételek. AF/AE módban akár 7 kép/mp sebességgel, néma élő nézetes fotózási módban pedig akár 12 kép/mp sebességgel is készíthet sorozatfelvételt. Teljes felbontású képek készíthetők még RAW-formátumú fényképezéskor is.
  • Optikai kereső és dönthető érintőképernyő. A 0,70-szeres optikai kereső széles látómezőt és 100%-os lefedettséget biztosít. A dönthető, 2 359 000 képpontos LCD-monitort használva egy érintéssel fényképezhet, illetve használhatja az AF funkciót.
  • Kiemelkedő képminőség. F-bajonettes objektívek 24,5 MP-es, teljes képméretű CMOS-érzékelő. EXPEED 6 képfeldolgozó rendszer. A D850 modellével megegyező, 180 000 képpontos RGB-érzékelő és Fejlett fényképezési helyzetfelismerő rendszer.
  • Rendkívül széles iso-tartomány. A D780 szélesebb ISO-tartománnyal büszkélkedhet, mint az elismert D850. Az ISO 100–51 200 tartomány felfelé ISO 204 800, lefelé pedig ISO 50 értékig terjeszthető ki.
  • Teljes képméretű DSLR-videók. Készítsen rendkívül nagy felbontású 4K-/UHD-felvételeket 30p/25p/24p sebességgel és nulla kivágási tényezővel. Vegyen fel videókat N-Log vagy Hybrid Log Gamma (HLG) formátumban.
  • Kreatív szabadság. Beépített time-lapse funkció. 2 MP-es állóképek készítése villámgyors, 120 kép/mp-es sebességgel. Beépített digitalizáló menü. És még sok más.
  • Gyors képátvitel. A fényképezőgép nagy sebességű adatátviteli képességei és vezeték nélküli csatlakoztatási lehetőségei megkönnyítik a képek továbbítását. A SnapBridge használatával pedig a JPEG- és RAW-képek megoszthatók az okoseszközökkel.

 

_____________________

* F/2 vagy nagyobb maximális rekeszű objektívekkel történő fényképezéskor.

Vissza