Kettős kijelzővel dupla élmény, dupla teljesítmény

forrás: Kütyü Magazin - 2019. szeptember 6.
Az LG Electronics (LG) a 2019-es, berlini IFA-n mutatta be legújabb G-szériás okostelefonját, az LG G8X ThinQ -t, valamint kettős kijelzőtechnológiájának (LG Dual Screen) továbbfejlesztett verzióját. Az LG G8X ThinQ készülék és a kettős kijelző a multitasking, a tartalomfogyasztás és a közösségimédia-használat terén nyit új távlatokat a mobilhasználatban.
A kettős kijelzőtechnológia első változatát a 2019-es, barcelonai MWC kiállításon mutatta be az LG, a megoldás formailag és a feladatok kényelmes egyidejű elvégzése szempontjából is új megközelítést jelentett az okostelefonok piacán. Az új verziót a felhasználók visszajelzései alapján tervezte meg a vállalat, és számos fejlesztést — többek között egy 2,1 hüvelykes külső kijelzőt — épített be a megoldásba. A külső kijelzőn a felhasználók a pontos időről, a dátumról, az akkumulátor állapotáról és egyéb hasznos információkról tájékozódhatnak a kettős kijelzőrendszer kinyitása nélkül. Míg az MWC-n bemutatott Dual Screen két szögben volt csatlakoztatható, az új verzió a laptopokhoz hasonlóan 360 fokban, a felhasználó számára legkényelmesebb szögben használható a telefonnal.
 
Az LG legújabb G-szériás okostelefonja és az LG Dual Screen is 6,4 hüvelykes kijelzőt kapott, a két egyenértékű képernyővel pedig nem csak a felhasználói felület, de a hatékonyság is megkétszereződik. Mivel az LG G8XThinQ esetében az ujjlenyomat-leolvasót a kijelzőbe építették, a telefon képernyőjének lezárása és feloldása a második kijelző hátrahajtásakor sem okoz gondot. A kijelző ideális fényerejének automatikus szabályozásán túl a G8XThinQ a kijelzőn megjelenő képek kontrasztját is a környezeti fény precíz, szenzoros érzékelése nyomán, automatikusan állítja be, így a képi részletek a szem megerőltetése nélkül is mindig jól kivehetőek. A telefon előlapi kamerája egy visszafogott, vízcsepp alakú bevágásban kapott helyet, így a felhasználók a 6,4 hüvelykes FullVision kijelzőt teljes egészében kiélvezhetik.
 
 
Az LG G8XThinQ valóra váltja a fotómániások álmait 32MP-es, 1,6μm-es szenzorral felszerelt előlapi kamerájával, amellyel immár szelfi és normál módban is hasonlóan minőségi képek készíthetők. A reflektor-üzemmóddal (Reflector Mode) kedvezőtlen fényviszonyok mellett is tiszták és kontrasztosak maradnak a szelfik, a felhasználók a megvilágítás színét ráadásul hangulatuknak vagy ízlésüknek megfelelően maguk állíthatják be. Az AI Action Shot funkció felismeri a gyors mozgásokat, 1/480 másodperces záridejével pedig képes fókuszban tartani a tárgyakat, így a gyerekekről és a háziállatokról készített képek mindig élesek maradnak. A 4K Time Lapse funkcióval a felhasználók művészi lassított videókat készíthetnek 4K felbontásban, az LG Steady Cam pedig még tisztább képeket garantál a képek stabilizálásával. 
 
Az LG korábbi készülékeihez hasonlóan a G8XThinQ esetében is kiemelt figyelmet fordított az audiomegoldásokra. A telített, kiegyensúlyozott sztereó hangzásról két 1,2 W-os hangszóró gondoskodik, a Meridian Audio által fejlesztett 32 bites Hi-Fi Quad DAC technológia révén pedig továbbra is az LG a viszonyítási alap a kivételes okostelefonos hangzásban. Az LG G8XThinQ mikrofonja automatikusan érzékenyebbé válik videofelvételek készítésekor, így a felhasználók mindig kellően részletgazdag, minőségi hanggal nézhetik vissza a felvett jeleneteket.
 
Az LG G8XThinQ dizájnja egyedi vonásokkal idézi meg a vállalat korábbi okostelefonjainál megismert formatervezési irányokat. Az új készülék a második kijelzőhöz a Pogo Pin helyett immár USB-vel csatlakozik, így megjelenése elegánsabb, letisztultabb tok használata nélkül. Az LG G8XThinQ továbbfejlesztett felhasználói felületén a tárcsázás, a hívásinfó és a névjegyek menüpontok a kijelző aljára kerültek, így a felhasználók még több feladatot tudnak elvégezni egy kézzel.
 
„Az LG kettős kijelzőtechnológiája olyan bizonyított formai megoldás, amit a vásárlók a praktikum és a párhuzamos feladatvégzés lehetősége miatt értékelnek igazán” — mondta Brian Kwon, az LG szórakoztató elektronikai és mobilüzletágának elnöke. „Az LG Dual Screen ökoszisztéma kiterjesztését stratégiai együttműködések segítségével folytatjuk, az innovációban pedig arra törekszünk, hogy eszközeink használatakor a felhasználók igazán egyedi élményt kapjanak.”
 
Az LG G8XThinQ okostelefon és az LG Dual Screen az év végéig az Egyesült Államokban és további kulcsfontosságú piacokon válik elérhetővé. A 2019-es IFA látogatói elsőként próbálhatják ki a két új eszközt szeptember 6. és 11. között, a Messe Berlin 18-as csarnokában.
Vissza