Új böngészőt fejlesztett az LG és a NAVER

Kütyü Magazin - 2019. augusztus 27.

Az LG Electronics (LG) és Dél-Korea legnagyobb keresőmotor-szolgáltatója, a NAVER közösen hozta létre az LG dupla kijelzőjére (Dual Screen) tökéletesített, Whale elnevezésű böngészőt, amely új lehetőségeket teremt a feladatok egyidejű kezelésében.

A Google nyílt forráskódú Chromium böngészőjére épülő Whale egy kijelzőn teszi lehetővé több feladat egyidejű végrehajtását — ezt a képességet a NAVER omnitaskingnak nevezi. A Whale támogatja a kijelzőfelosztás-funkciót, beállítható képernyőelválasztóval, így egyszerre két weboldalon böngészhetünk ugyanabban az ablakban. Az LG kettős kijelzőjével párosítva a Whale gyorssá és gördülékennyé teszi a kijelzők közti váltásokat. Így például online vásárlás közben az egyiken a főmenü kategóriái között válogathatunk, miközben a termékleírásokat a másikon tanulmányozhatjuk. A felhasználók a Whale segítségével egyszerre két nyelven is olvashatnak cikkeket és böngészhetnek kedvenc híroldalaikon.

Az LG olyan új és kreatív megoldásokat keresett, amelyekkel a felhasználók hatékonyan kihasználhatják az LG — elsőként a V50ThinQ 5G telefonban bemutatott — kétkijelzős technológiájának előnyeit. Az LG dupla kijelzőmegoldását minél több készülékén tervezi elérhetővé tenni, így a berlini IFA kiállításon bemutatja az LG Dual Screent támogató telefonjait, előre telepített NAVER Whale böngészővel.

„Az LG dupla kijelzője olyan új formai megoldás a mobiltelefonok piacán, amelyet kivételesen könnyű és gyors használhatósága miatt kedvelnek a felhasználók” — mondta Chang Ma, az LG mobilüzletágának termékstratégiáért felelős szenior alelnöke. „Együttműködésünk a NAVER-rel csak a kezdete a dupla kijelzőre épülő szélesebb körű ökoszisztéma kialakításának, és egyben újabb bizonyítéka elkötelezettségünknek a felhasználók számára kínált gazdag mobilhasználati élmény mellett.”

„A fogyasztók a világon mindenütt értékelik, ha egyszerre több feladatot is zökkenőmentesen végezhetnek el, ezért folyamatosan figyeljük a NAVER Whale globális piacát” — mondta Hyo Kim, a NAVER Whale csapatának vezetője. „Az LG-hez hasonló stratégiai partnerek hozzásegítenek a felhasználók eléréséhez, az év végéig ezért a Whale böngészőt több nyelven is elérhetővé tesszük.”

Az LG NAVER Whale böngészővel ellátott legújabb telefonjait a szeptember 6-11. közötti berlini IFA kiállításon tekinthetik meg a látogatók. Az LG IFA kiállításon való jelenléte a #LGIFA2019 hashtag használatával követhető a közösségi médiában.

Vissza