A LUMI-val együttműködésben fejleszti tovább okosotthon-megoldásait az LG

Kütyü Magazin - 2019. augusztus 16.

Szándéknyilatkozatot írt alá az LG Electronics (LG) és az IoT- és okosotthon-megoldásokat kínáló LUMI United Technology. A két vállalat célja egy olyan ökoszisztéma létrehozása, amely az eszközök alapszintű irányításán túlmutatva még teljesebb otthoni IoT-környezetet biztosít a felhasználók számára. Az együttműködés olyan intelligens szenzorokat alkalmazó innovációk kifejlesztésére fókuszál majd, amelyek képesek észlelni a beltéri környezet jellemzőit, például a páratartalom és a hőmérséklet változását vagy az ajtók mozgását.

A LUMI fejlett Aqara szenzortechnológiájával felszerelt LG készülékek nemcsak a háztartás energiatakarékosabbá tételét szolgálják, de segítenek az otthonokat kényelmesebbé és biztonságosabbá is tenni. Az ökoszisztémába kapcsolt Aqara érzékelőt a kívánt hőmérsékletre állítva az LG légkondicionáló készüléke automatikusan szabályozza a beltéri klímát, egy nyílászáróra szerelt, rendszerbe kapcsolt szenzorral pedig a felhasználó értesítést kaphat arról, ha az LG klíma működtetése közben valaki kinyitotta az ablakot.

A 2019-es, berlini IFA látogatói személyesen, életszerű körülmények között is kipróbálhatják a két vállalat közös okosotthon-ökoszisztémájának gyakorlati előnyeit. Az LG kiállítási standján idén a LUMI technológiáját alkalmazó LG páramentesítő is bemutatkozik, amely a levegő páratartalmának szabályzásával tartja optimális állapotban a ruhaneműket. A standon az LG WK7 típusú intelligens hangszórója szintén helyet kap, amely egy Aqara LED izzóhoz csatlakoztatva a “Cinema Mode” hangparancsra azonnal megváltoztatja a szoba megvilágítását.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a LUMI-val dolgozhatunk és, hogy a 2019-es IFA látogatóinak mutathatjuk meg először legújabb okosotthon-megoldásainkat” — mondta Ryu Hye-jung, az LG háztartási elektronikai üzletágának okosotthon-megoldásokért felelős ügyvezető igazgatója. „E stratégiai partnerség révén a felhasználók szempontjából valóban lényeges területeken fejleszthetjük okosotthon-ökoszisztémánkat, és kiterjeszthetjük intelligens otthoni megoldásainkat az okos városok és épületek szintjére is.”

Az LG és a LUMI jövőbe mutató okosotthon-megoldásait szeptember 6. és 11. között, a Messe Berlin 18-as csarnokában tekinthetik meg a 2019-es IFA látogatói.

Vissza