Az új Dell interaktív monitor és számítógépek színt visznek a tanulásba

Kütyü Magazin - 2019. február 26.

A Dell Technologies bemutatta az általános és középiskolai diákok és tanárok számára készült portfóliójának új tagjait. A legújabb termékcsalád egy interaktív monitort, intelligens és strapabíró Latitude eszközöket, valamint egy új töltésre alkalmas mobil-AV kocsit tartalmaz, amelyeknek köszönhetően a pedagógusok könnyen integrálhatják a technológiát az új tanítási és tanulási módszerekkel, miközben arra ösztönzik a tanulókat, hogy maguk járják be a felfedezés útját.

„A Dell Technologies Z generációra vonatkozó legújabb kutatásai igazolják, hogy a diákoknak olyan eszközöket kell a kezükbe adni, amelyek természetes módon keltik fel érdeklődésüket. Az új eszközökkel a pedagógusok és a tanulók is zökkenőmentesen kutathatnak, alkothatnak és működhetnek együtt” – mondta Adam Garry, a Dell EMC oktatási stratégiáért felelős igazgatója.

A Dell Technologies tanulmánya szerint a Z generáció tagjainak 80 százaléka szeretne a legkorszerűbb technológiákkal dolgozni, mégis csak a 57 százalékuk gondolja úgy, hogy az iskola jól vagy kiválóan készítette fel őket jövőbeli karrierjükre. 30 évnyi céltudatos innovációval a háttérben a Dell úgy tervezte meg új, oktatást támogató eszközeit, hogy azok segítsenek felkészíteni a tanulókat a folyamatos változásban lévő munkaerőpiacra, ugyanakkor biztosítsák azt a rugalmasságot és azokat a választási lehetőségeket, amelyekre napjaink iskoláiban szükség van.

Dell 75 4K érintőképernyős interaktív monitor (C7520QT)

A Z generáció tagjai körében rendkívül népszerű a közös tanulás (75%) és a csapatmunka (58%), így napjaink tantermei egyre inkább olyan, a csapatmunka köré szerveződő terekké alakulnak, amelyek megkönnyítik a csoportos tanulást és alkotást. Az új, nagyméretű Dell 75 4K érintőképernyős interaktív monitor (C7520QT) ideális megoldás lehet osztálytermi kijelzőként és a csoportos együttműködéshez is tökéletes eszköz. Az élethű 4K-s felbontásának és 20 pontos InGlass multi-touch működésének köszönhetően egyidejűleg több felhasználó is kezelheti a képernyőt. Az ujjak vagy a passzív tollak (tartozékként kettő is elérhető) használatával a diákok gyakorlatilag késleltetés nélkül írhatnak vagy rajzolhatnak a képernyőre. Az így feljegyzett tartalmakat könnyen, akár a tenyerükkel is letörölhetik. A természetes és intuitív érintőképernyős funkciók gyakorlatilag minden iparági szabványos szoftverrel, többek között a Flat Frog Whiteboard nevű, csoportmunkát támogató szoftverrel is kompatibilisek. 

Az együttműködés lehetőségét mindenki számára biztosító, exkluzív Dell Screen Drop a világ első olyan kisegítő szolgáltatása, amely a különböző magasságban dolgozó felhasználók lehetőségeit egyenlíti ki. A panel oldalán lévő gombokkal a felhasználó három lehetőség közül választhatja ki a képmegjelenítés magasságát, hogy az leginkább kézre álljon. A 75 colos monitort az osztálytermi használatra különösen alkalmassá teszik az alábbi funkciók:

  • Az IPS technológia által biztosított széles látószögnek köszönhetően a terem szinte bármely pontjáról élénk és egységes színekben látszódik a képernyő. 
  • A Dell monitortechnológiája optimalizálja a betűtípusokat, és gondoskodik róla, hogy a napi rendszerességgel használt programok (például a Microsoft PowerPoint, a Word és az Excel) képe is éles maradjon.
  • A képernyő maszatolódás- és tükröződésmentes bevonata megelőzi a zavaró tükröződések kialakulását és az ujjlenyomatok megjelenését, a Dell ComfortView funkció pedig csökkenti a kibocsátott kék fény mennyiségét a szem kényelme érdekében.
  • Az egyedülálló kialakításnak köszönhetően opcionálisan egy Dell OptiPlex Micro számítógép is zökkenőmentesen integrálható a kijelzőbe, így egy olyan többfunkciós megoldás alakítható ki, amely csökkenti a működési költségeket.
  • Az RS232-, az RJ45- és a HDMI CEC-csatlakozóknak köszönhetően az informatikai szakemberek távolról felügyelhetik a kijelzőt.
  • A tantermek rugalmasságának biztosítása érdekében az opcionális mobil AV-kocsival a monitor könnyen mozgatható.

Gyönyörű Latitude 3300 notebookok, osztálytermekbe

Az elsőként a digitális korban született Z generáció markáns véleményt alakított ki a technológiát illetően. A Dell felmérésében megkérdezettek több mint 98 százaléka használt valamilyen technológiát az iskolai oktatása során, és 91 százalékuk azt nyilatkozta, hogy a munkáltatók által kínált technológiák meghatározó jelentőséggel bírnak majd, amikor arról kell dönteniük, hogy milyen munkahelyen szeretnének dolgozni. A Dell új számítógépei a diákok által elvárt vonzó külsőt és a csúcsteljesítményt is biztosítják, a tanulási környezet által megkövetelt tartóssággal és megbízhatósággal együtt.

A terepmunkához, a bűnüldözéshez, valamint a segélyszolgálatok és a hadsereg számára fejlesztett technológiák tapasztalataira támaszkodva a Dell úgy alakította ki új oktatást támogató számítógépeit, hogy a diákok a lehető legtartósabb eszközökkel rendelkezzenek a tanteremben és azon kívül is. Az összes új notebook megfelel a 15 MIL-STD Egyesült Államok katonai szabványspecifikációinak, hogy túlélje az iskolai környezetben mindennaposan előforduló ütéseket, eséseket és ütközéseke. Továbbá számos kiegészítő technológia is elérhető, például a folyadékálló, zárt billentyűzet és a beragadásálló billentyűk. Az eszközök strapabíróbbak a korábbi modelleknél. Az iskolaudvari megpróbáltatásokat (kiforduló zsanér, mikrocseppek 10 cm-ről minden szögből) is kiálló Latitude 3300 Education több ezer tesztcikluson esett át, amelyek minél életszerűbben igyekezték reprodukálni azokat a valós károkat, amelyek egy tantermi eszközt élettartama során érhetik. A Latitude 3300 modelleket úgy alakították ki a tervezői, hogy ellenálljanak a zuhanásnak, 80+ cm-ről fémre és 120 cm-ről furnérra érkezve.

A Latitude 3300 Education 13 colos notebook beépített Full HD érintőfunkcióval és nagyobb felbontású kijelzővel rendelkezik, ráadásul akár 16 óra 52 perc hosszúságú akkumulátor-üzemidőt biztosít. A gyönyörű, sötétszürke, matt házba bújtatott notebook Intel Celeron, Pentium és akár Core i5 processzorral is elérhető a STEM-alkalmazások igényeinek kiszolgálása érdekében. A készülék USB-Type C-csatlakozóval rendelkezik az áram- és adatátvitelhez (kivéve a Celeron-konfigurációkat), és 4 vagy 8 GB-os DDR4-memóriával érhető el.

Dell Compact USB-C-töltőkocsi

Annak érdekében, hogy az üzembe helyezések előtt ne legyen szükség kábelezési munkálatokra, az USB-C-laptopokhoz kialakított Dell Compact USB-C-töltőkocsi (CT36UC20) 36 darab USB-C-tápadapterrel van felszerelve, ami értékes időt takaríthat meg az informatikai szakembereknek. A kocsi tápellátását az Ergotron szabadalmaztatott PowerShuttle töltéskezelő rendszere felügyeli, amely egyszerre akár 36 eszközt is képes hatékonyan tölteni egy 12 A erősségű fali aljzatról, és 40 százalékkal gyorsabb, mint a szabványos rendszerek.

Elérhetőség

  • A Dell 75 4K interaktív monitor és a Dell Compact USB-C-töltőkocsi várhatóan késő tavasszal lesz elérhető.
  • A Latitude 3300 Education laptopokat keresse hamarosan a Dell viszonteladó partnereinél.
Vissza