Az MMD bemutatja legzöldebb képernyőjét

Kütyü Magazin - 2019. január 15.

A vezető technológiai vállalat, az MMD – amely a Philips monitors vállalat márkalicencpartnere – bejelenti a Philips 241B7QGJEB Full HD felbontással rendelkező képernyő azonnali forgalomba hozatalát. 

Ez a 23,8 hüvelykes LCD-képernyő a zöld monitorok új referenciaértéke, amely erőteljes teljesítménynövelést biztosít azok számára, akiknek a munkájuk mellett a környezetvédelem is fontos. Az iparágban vezető energiahatékonyságú képernyő, a teljes mértékben újrahasznosítható csomagolás és a számos nemzetközi környezetvédelmi előírásnak való megfelelés mellett a Philips 241B7QGJEB rendkívül nagy teljesítményű és intelligens ergonomikus funkciókat is kínál a felhasználóknak. Idetartozik a Full HD és az IPS technológia, a SmartImage, a SmartContrast és a SmartResponse, az USB 3.0 szabvány, a beépített hangszórók és a SmartErgo lábazat, amelyek együttesen biztosítják a felhasználók kényelmét.

A világ legzöldebb képernyője

A Philips 241B7QGJEB monitor támogatja a Philips régóta tartó kötelezettségvállalását a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt. A valaha gyártott legzöldebb monitort úgy tervezték meg, hogy a lehető legkisebb környezeti hatása legyen. A pehelykönnyű, 85%-ban a fogyasztóktól származó újrahasznosított műanyagból készült, TCO Certified Edge széllel rendelkező Philips 241B7QGJEB teljesen mentes a káros anyagoktól, mint amilyen az ólom, a higany, a halogén és a PVC/BFR. Ezenkívül minden műanyag alkatrész, a fémvázak és a csomagolóanyagok teljes mértékben újrahasznosíthatók. A Philips új képernyője így támogatja a körkörös gazdaságot, segítve a globális erőforrás-fogyasztás és az összes kapcsolódó szállítással járó kibocsátás csökkentését. Ennek eredményeként a Green Electronics Council EPEAT ökocímkével tüntette ki a monitort, tanúsítva a környezetbarát kialakítást és teljesítményt.

A termelékenység fenntartható átjárója

A különböző iparágakban dolgozók olyan technológiára vágynak, amely segíti őket, és a Philips 241B7QGJEB kiváló minőséget és kényelmet nyújt a fenntarthatóság mellett. A Full HD felbontás és az IPS panel rendkívül tiszta, éles képeket jelenít meg, amelyeket szinte bármilyen szögből látni lehet. Az ultravékony káva ideálissá teszi a csempeszerű elrendezéshez, a SmartImage, a SmartContrast és a SmartResponse innovációk pedig mindig csúcsminőségű kép- és videóminőséget nyújtanak. És mivel a számítógép előtt eltöltött hosszú órák gyakran fáradsággal járnak, a Philips 241B7QGJEB hatékony megoldásokkal maximalizálja a felhasználók kényelmét. Ide tartozik többek között a tükröző fényvisszaverődést gátló (anti-glare), alacsony visszatükrözésű felület, valamint a LowBlue üzemmód és a villódzásmentes technológia a jobb munkavégzés elősegítéséhez, valamint egy teljes mértékben állítható SmartErgo monitortalp és egy VESA-konzol, amelynek segítségével a felhasználók kedvükre kiválaszthatják a nekik megfelelő pozíciót.

A világ leginkább energiahatékony monitora

Az energiahatékonyság a kisebb ökológiai lábnyom biztosításának központjában áll, és a Philips 241B7QGJEB ezen a területen is túlszárnyalja a többi terméket. A különböző energiatakarékossági technológiákkal felszerelt képernyő jelentős energiamegtakarítást nyújt, amelyért nemcsak a környezet, hanem a felhasználók pénztárcája is hálás lesz. A nagy teljesítményű és alacsony energiafogyasztással járó technológiák egyike a PowerSensor, amely ártalmatlan infravörös jelek segítségével meghatározza, hogy a felhasználó a gép előtt van-e vagy sem, és ennek megfelelően automatikusan csökkenti a monitor fényerejét. Ez az innováció önmagában akár 80%-os energiamegtakarítást is jelenthet. És ez még nem minden: a Philips 241B7QGJEB egy új, alacsony energiafogyasztású háttérvilágítással is rendelkezik, amely ötvözi magában az optimális fényerőt a minimális fogyasztással. A LightSensor technológia érzékeli a környezeti fényt, és automatikusan ehhez igazítja a képernyő fényerejét, a Zero Power Switch áramkapcsolónak köszönhetően pedig véget vethet a rejtett energiafogyasztásnak, amely a hagyományos monitoroknál gyakran ezek kikapcsolása esetén is fellép. A monitor fogyasztása 11 watt az EnergyStart 7.0 mérései szerint, az A++ besorolás pedig csak még jobban kiemeli a Philips 241B7QGJEB páratlan energiahatékonyságát.

„A Philips elkötelezett az iránt, hogy felhasználóinak olyan, kiváló teljesítményű technológiát nyújtson, amely ötvözi az innovációt a fenntarthatósággal. A Philips 241B7QGJEB ideális választás azok számára, akik a termelékenységüket felelős, környezetbarát módon szeretnék javítani” – nyilatkozta Stefan Sommer, az MMD marketinggel és üzleti menedzsmenttel foglalkozó európai részlegének vezetője.

A Philips 241B7QGJEB 2019 januárjától lesz elérhető az üzletekben 229 euró ajánlott fogyasztói áron.

 

Vissza