Végre megérkezett: felhőalapú hálózatirányítás ingyen

Kütyü Magazin - 2018. augusztus 2.

A Zyxel bejelentette a licenszdíj fizetése nélkül is elérhető Nebula platformját, amivel gyorsan, biztonságosan és hatékonyan kezelhető a kis- és középvállalkozások hálózati menedzsmentje.

A két éve elindított Nebula egy olyan 100% felhőalapú hálózati és menedzsment megoldás, amellyel központilag, távolról menedzselhetjük vezetékes, vezeték nélküli és biztonsági eszközeinket, készülékeinket. A kompatibilis eszközök köre folyamatosan bővül, és jelenleg 16 terméket tartalmaz: nyolc hozzáférési pont, öt switch és három biztonsági átjáró tartozik a Nebula családba. 

Hello felhő alapú hálózat, viszlát éves díjfizetés 

“A Nebula bevezetése óta azt vettük észre, hogy rengeteg kisvállalkozás nem teheti meg, hogy átálljon a felhő alapú hálózati infrastruktúrára” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője. „Attól tartanak, hogy a hardveres beruházások mellett egyre magasabb licenszdíjakat kell fizetniük minden évben ahhoz, hogy használhassák a rendszert. A megfizethető kompatibilis hardverek és az ingyenes licensz most megoldja ezt a problémát” – tette hozzá.

Az ingyenesen hozzáférhető szolgáltatás nem megy a minőség rovására sem: a böngészőalapú Nebula Irányítóközponton (NCC) keresztül kezelhető menedzsment az elemzési eszközök széles körét tartalmazza, mint például a forgalom részletezése, vagy a telephelyek beállításai. A rendszergazdáknak pedig rendelkezésre áll a Professzionális Csomag licensz is, amiben áttekinthetik a hálózat topológiáját, megtekinthetik az összefoglaló riportokat, megváltoztathatják a belépési adatokat, illetve közvetlenül, online is feltehetik a kérdéseiket az NCC ügyfélszolgálati csapatának. A következő frissítéssel további funkciók kerülnek a rendszerbe, mint például a konfiguráció klónozás vagy a VPN topológia.

Optimalizált interfész a könnyebb munkáért 

Az NCC új felülete a kezdőoldallal indul, ahol a felhasználók egy egyszerű belépési opciót találnak: kétfaktoros hitelesítés a biztonság érdekében, vagy útmutató az első belépés előtt. Belépés után az interfész egy letisztult és felhasználóbarát élményt nyújt. Az új telepítési folyamat varázslóján keresztül hozzáadhatunk eszközöket, gyorsan létrehozhatunk WiFi hozzáférést a vendégek számára, és perceken belül elkezdhetjük menedzselni a hálózatot, miközben az új vezérlőpulton azonnal áttekinthető lesz az összes hozzáférési pont és vezeték nélküli kliens. 

Az új Biztonsági Csomag bevezetése 

A Nebula frissítése nem csupán a telepítésre és a menedzsmentre terjed ki. Az új Biztonsági Csomag háromszintű védelmet nyújt a hálózatok számára, és minden Nebula Biztonsági Átjáró felhasználó ajándékba kap egy egyéves előfizetést. Emellett az átjáró IDP szolgáltatás felhasználóinak is ingyenes frissítés jár. A csomag elsőszámú pillére az IDP (Behatolás érzékelés és megelőzés) funkció, ami proaktívan beazonosítja, elhárítja a behatolási kísérleteket, és rangsorolja, szűkíti, blokkolja az alkalmazásokat a produktivitás növelése és a sávszélesség korlátozásának elkerülésére. A második fontos funkció a tartalomszűrés, olyan eszközökkel, mint az URL és HTTPS domain szűrés, a rosszindulatú és nem megfelelő oldalak hozzáférésének megakadályozására. A harmadik pillér az antivírus szolgáltatás, ami a kártevők elleni védelem bástyájaként szolgál. 

Vissza